Efervescenta Belle Époque renaste intr-un eveniment ce integreaza muzica, poezia si arhitectura, intr-o noua experienta senzoriala si spirituala, in care rafinamentul si sensibilitatea lui Gustav Mahler devin esenta calauzitoare. Iubirea si frumusetea sunt celebrate si evocate in toate manifestarile lor: de la sacru la lumesc, de la felul in care natura ne rasfata cu spectacolul florilor din fiecare primavara pana la delicatetea gesturilor prin care se exprima cele mai intime sentimente.
Biletele sunt disponibile in reteaua https://www.blt.ro/ (https://www.blt.ro/scrisoare-de-dragoste.html, discount 20% pana pe 24 februarie) Partener: Forumul Cultural Austriac
„Scrisoarea este un act sincer si intim, care refuza prescurtarile si radiaza o eleganta aparte, dar imaginati-va o lume in care sentimentele nu au nevoie de cuvinte, unde muzica devine un mesaj direct catre inima persoanei iubite. Exact asta face Gustav Mahler cu al sau Adagietto din Simfonia nr. 5, pe care il veti asculta chiar in deschiderea concertului nostru, cu un program dedicat iubirii si frumusetii manifestate in toate aspectele vietii. În data de 15 martie, va oferim o invitatie nu doar la un concert, ci intr-o calatorie senzoriala in lumea magica a inceputului de secol XX, cand in muzica se aud ultimele batai de aripa ale Romantismului, intr-un decor arhitectural de epoca: Biserica Anglicana, construita in stil neogotic in anul 1914”, afirma soprana Cleopatra David in invitatia adresata iubitorilor muzicii
Cleopatra David
Data: Sambata, 15 martie 2025
Ora: 18:00
Biserica Anglicana, Bucuresti (Str. Arthur Verona nr. 3)
Cleopatra David – soprana Natalia Pancec - vioara
Tania Zambreanu – vioara
Marius Nitu – viola
Eugen-Bogdan Popa – violoncel
Cu participarea pianistei Anamaria Biaciu-Popa
Program
Gustav Mahler | Adagietto din Simfonia nr. 5 Rückert-Lieder | Simfonia nr. 4 (selectiuni)
Erich Wolfgang Korngold | Cantecul Mariettei din opera Die tote Stadt
Muzician, eseist, Cleopatra David s-a nascut intr-o veche familie de intelectuali si artisti romani. Cariera sopranei s-a concentrat, in ultimii ani, pe consolidarea sectorului cultural independent din Romania, cu predilectie in productia de opera. Vocea sa lirica si cu o timbralitate unica a fost admirata pe numeroase scene din Romania, Italia, Finlanda, Armenia, Franta, Marea Britanie si India si este solicitata sa sustina masterclassuri si workshopuri de tehnica vocala. A obtinut titlul de Doctor in anul 2010 sub indrumarea compozitorului Octavian Nemescu si este castigatoarea Premiului I la rezidenta artistica EUbyLakes organizata cu sprijinul Comisiei Europene. In anul 2024 a desfasurat un amplu proiect de rezidenta artistica la Cité Internationale des Arts din Paris in urma castigarii Bursei George Enescu oferita de Institutul Cultural Roman. Este angajata a Filarmonicii George Enescu din Bucuresti unde, in colaborare cu inca trei colegi, a realizat proiectul care a adus Marca Patrimoniului European pentru Ateneul Roman.
***
Asociatia culturala "Nirmal Art"este organizatoarea productiilor independente de opera La Serva Padrona si Bach, colegul de birou, invitate in anul 2024 la Summitul Muzical European, a turneelor Comorile Persiei si Indonesian Scent, a Galei muzicilor traditionale (finantata de Ministerul Culturii), Festivalului Primavara Spiritului, a seriei de evenimente William Blake, un profet al timpurilor moderne si a programului Respiram impreuna, realizat de comunitatea cantaretilor romani de opera in sprijinul bolnavilor de COVID19. Este alcatuita din profesionisti in domeniul culturii si managementului care si-au propus sa improspateze peisajul cultural romanesc cu proiecte inovative si atractive, promovand arta autentica si spiritualitatea. Asociatia culturala Nirmal Art a fost nominalizata doi ani la rand la Gala Societatii Civile.
.
|