Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 februarie 2025
Recomandări
Concert pentru două piane la Sala Radio
(Muzică)
Ai ascultat vreodata un concert de pian la patru maini sau un concert pentru doua piane? Miercuri, 26 februarie 2025 (19.00) va invitam la Sala Radio sa va bucurati de doua partituri concepute pentru doi solisti la pian si orchestra.
Veti asculta Mozart: Concertul nr. 7 pentru doua  piane si orchestra – „Lodron” si lucrarea compozitorului ceh Leopold Koželuch: Concertul in si bemol major pentru pian la patru maini si orchestra. Acesta a fost succesorul lui Mozart ca director muzical si compozitor la Curtea Imperiala de la Viena.

Evenimentul prezentat de Orchestra de Camera Radio si dirijat de Cristian Orosanu ii va avea ca solisti pe pianistii Corina Ibanescu si Constantin Sandu. Seara de la Sala Radio se va incheia cu Haydn: Simfonia nr. 97, una dintre creatiile concepute de marele compozitor austriac in timpul primei sale calatorii la Londra.

Reputatia dirijorului CRISTIAN OROSANU a determinat prezenta sa inca din tinerete pe marile scene nationale si internationale, in compania unor ansambluri celebre, cum ar fi Orchestre de Paris, Orchestre Nationale Bordeaux-Aquitaine sau Deutsche Symphonie Orchester Berlin, cu pasiune atat pentru repertoriul simfonic cat si pentru lumea operei. In prezent este dirijorul permanent al Filarmonicii din Brasov.
Drumurile sale au imbinat armonios cariera internationala, alaturi de orchestre de top cum ar fi Tonhalle Zurich sau BBC Scottish Orchestra, cu o activitate sustinuta in tara, la pupitrul filarmonicilor „George Enescu” din Bucuresti, „Moldova” din Iasi sau „Transilvania” din Cluj. Invitatiile orchestrelor filarmonice din Sibiu sau Bruxelles, Oradea sau Strasbourg, Tg. Mures sau Porto, au imbogatit experienta sa artistica, cu posturi fixe la Operele Nationale din Bucuresti, Iasi si Cluj, la Filarmonica din Brasov sau la Deutsches Symphonie-Orchester Berlin.
Luand exemplul Orchestrei Lamoureux, ansamblu asociativ cu mare traditie in Franta, Cristian Orosanu s-a implicat in lansarea unei tinere orchestre in Japonia (Hyogo PAC Orchestra) si a fondat o noua orchestra in Romania: Kamerata Kronstadt, cu o activitate concertistica la Brasov si la diverse festivaluri in tara. Cristian Orosanu a obtinut premiul Criticii Muzicale din Romania si premiul al-2-lea al Concursului International de Dirijat „Malko”, in Danemarca.

Cristian Orosanu (c) Serban Mestecaneanu (3)

Pianista CORINA IBANESCU s-a nascut la Brasov si a studiat pianul la Scoala generala de muzica din orasul natal. A continuat studiul pianului la Liceul de Muzica „George Enescu” din Bucuresti (cu renumita profesoara Ludmila Popisteanu) si s-a perfectionat la Academia „Mozarteum” din Salzburg (cu celebrul pianist si dirijor Carlo Zecchi). Este licentiata a Conservatorului de Muzica „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti si a fost laureata a concursurilor internationale Senigallia si Cittá di Catanzarro – Italia.
A cantat, ca solista, in compania orchestrelor simfonice din Brasov, Ploiesti, Targu Mures, Botosani, Craiova, Oradea, Ramnicu Valcea. Desfasoara o bogata activitate concertistica in domeniul cameral, in tara si in strainatate, sustinand peste 350 de recitaluri pe scene din Romania, Austria, Anglia, Cipru, Italia, Portugalia si a intreprins turnee in Germania, unde a sustinut 130 de recitaluri ca membra a ansamblului cameral al Filarmonicii din Brasov. Este, de asemenea, membra a Trio-ului „Kronstadt” si s-a impus ca o eminenta pianista acompaniatoare, fiind solicitata in aceasta postura la concursurile internationale de vioara „Jaroslava Kociana” (Cehia) si Tunbridge Wells (Anglia).
Pe langa prezentele pe podiumul de concert, desfasoara si o valoroasa activitate pedagogica ca profesor univ. dr. la catedra de pian a Facultatii de Muzica (Universitatea „Transilvania” din Brasov) si profesor asociat la Liceul de Muzica „Tudor Ciortea” din acelasi oras. Este membru fondator si director artistic al Asociatiei MusicATempo (asociatie dedicata sustinerii si promovarii copiilor romani talentati care studiaza pianul, proveniti din medii dezavantajate financiar), a sustinut cursuri de perfectionare pianistica si workshopuri de pian in tara si in strainatate si a fost membra in numeroase jurii ale concursurilor nationale si internationale.  

Corina Ibanescu

De la debutul cu orchestra, la varsta de 14 ani, CONSTANTIN SANDU a sustinut o intensa activitate solistica in diverse tari din Europa si Asia. Este laureat al Concursurilor Internationale de la Senigallia, Viotti-Valsesia, Paloma O’Shea – Santander, Epinal, Maria Canals – Barcelona si a cantat in prestigioase Festivaluri Internationale (George Enescu – Bucuresti, Chopin – Paris, Santander, Festival de primavera – Sevilla, Muziksev - Izmir, Aveiro, Figueira da Foz, Espinho, Guimarães, etc.).
Colaboreaza cu regularitate cu orchestrele din Romania si Portugalia, a fost solistul unor importante orchestre europene, ca Arthur Rubinstein din Lodz, Karol Szymanowski din Cracovia, Filarmonica din Halle, Bodensee-Symphonie-Orchester din Konstanz, Orchestra Nationala a Bielorusiei, Orchestra Simfonica a Radioteleviziunii din Kiev, Filarmonica Nationala a Moldovei, Orchestra Nationala din Porto.
A realizat numeroase inregistrari pentru radio si televiziune. A fost membru in numeroase jurii de concursuri internationale si a predat cursuri de maiestrie in scoli renumite pe plan mondial: Conservatóire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, Conservatoire Royal de Bruxelles, Hogeschool Zuyd - Maastricht, Yasar University Izmir s.a.
În prezent, este stabilit in Portugalia, unde este sef al catedrei de pian a Scolii Superioare de Muzica si Artele Spectacolului din Porto. În 2018, a primit Premiul de Excelenta si Medalia 100 pentru Centenar, din partea Ministerului Pentru Romanii de Pretutindeni, pentru contributia la „pastrarea mostenirii culturale romanesti”.

Constantin Sandu

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor - pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online (pe site-urile celor doua posturi de radio) si prin intermediul aplicatiei Radio Romania, disponibila pe dispozitive Android si iOS.

Biletele sunt disponibile in sistem online pe www.bilete.ro si in Reteaua Bilete.ro. Biletele se pot achizitiona si de la casa de bilete a Salii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, va rugam sa consultati site-ul oficial www.salaradio.ro - sectiunea Bilete.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate