La Bohème de Puccini, la Opera Națională București, cu invitați de talie internațională, soprana Valentina Naforniță și tenorul Ștefan Pop, în ultima săptămână din luna îndrăgostiților |  |
(Muzică) |
Opera Nationala Bucuresti (operanb.ro) inchide celebrarile dedicate iubirii in luna indragostitilor (februarie), prin montarea unor spectacole care exprima aceasta fermecatoare traire umana (dragostea). |
In perioada 24-28 februarie 2025, pe scena Operei Nationale Bucuresti vor putea fi admirate cateva spectacole de opera, care abordeaza, in continuare, aceasta tematica specifica, dintre care ne face placere sa va reamintim Cel mai frumos tango din lume (24 februarie), La Bohème de Giacomo Puccini (26 februarie), Povestirile lui Hoffmann de Jacques Offenbach (27 februarie), Recital de Arii si Lieduri (28 februarie) si La Traviata de Giuseppe Verdi (28 februarie).
Cel mai frumos tango din lume – luni, 24 februarie, ora 18:30
Foaierul Operei Nationale Bucuresti gazduieste un spectacol plin de pasiune si culoare in centrul carui sunteti invitati sa descoperiti cele mai frumoase tangouri romanesti, interpretate minunat de tenorul Daniel Magdal, acompaniat de pianistul Alexandru Burca si de acordeonistul Fernando Mihalache. Rezonantele fascinante si unduirile elegante ale tangourilor romanesti vor fi reliefate de inovativul concept coregrafic si regizoral, semnat de Monica Petrica si Alexandru Nagy.
La Bohème (de Giacomo Puccini) – miercuri, 26 februarie, ora 18:30
Sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, in antepenultima zi din luna indragostitilor (februarie), Opera Nationala Bucuresti va invita la spectacolul de opera La bohème de Giacomo Puccini. Suntem in ultima luna de iarna (februarie), iar opera pucciniana ne provoaca sa retraim atmosfera vibranta, dar infrigurata, a Ajunului Craciunului. Pe fundalul romantic reprezentat de cartierul Latin din Parisul regelui Ludovic-Filip de Orléans, prinde viata povestea de dragoste dintre midineta Mimi (interpretata de marea soprana Valentina Nafornita) si poetul Rodolfo (interpretat de marele tenor Stefan Pop). Montarea recreeaza atmosfera boema a capitalei franceze, din prima jumatate a secolului al XIX-lea, oferind publicului o fabuloasa experienta artistica, deopotriva captivanta si autentica.
Povestirile lui Hoffmann (de Jacques Offenbach) – joi, 27 februarie, ora 18:30
La aproape 40 de ani de la ultima mare montare, prima scena lirica a capitalei Romaniei a reinceput sa gazduiasca spectacolul de opera Povestirile lui Hoffmann de Jacques Offenbach, care ne cucereste, de fiecare data, cu o partitura muzicala impanata cu frecvente momente vocale de mare virtuozitate (dintre care amintim Aria Olimpiei), duete devenite celebre (Barcarolla) sau secvente cu o melodicitate deosebita (Aria diamantului). Toate acestea reunite intr-o atmosfera plina de mister si poezie, care imbina comicul cu tragicul si fantasticul oniric cu delirul distructiv. Asemenea compozitorului francez Léo Delibes (autorul baletului comic Coppélia, montat de Opera Nationala Bucuresti, saptamana trecuta, pe 19 februarie), Jacques Offenbach a fost un mare admirator al scriitorului romantic german E.T.A. Hoffmann si a dorit sa creeze o opera fantastica in care sa se regaseasca mai multe personaje din nuvelele suprarealiste ale acestuia.
Recital de Arii si Lieduri – vineri, 28 februarie, ora 13:00
In foaierul Operei Nationale Bucuresti se va desfasura Recitalul de Arii si Lieduri al Clasei de Canto a doamnei Iulia Isaev (conf. univ. dr. in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti) in parteneriat cu Studioul Experimental in Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”.
La Traviata (de Giuseppe Verdi) – vineri, 28 februarie, ora 18:30
Desi este unanim recunoscuta ca fiind una dintre cele mai faimoase si mai populare opere din lume, putini spectatori mai stiu astazi ca La Traviata de Verdi, a fost un adevarat fiasco la premiera de la Teatrul La Fenice din Venetia, din 6 martie 1853. Si tot atat de putini sunt cei care stiu ca marea compozitie verdiana ilustreaza o autentica poveste de dragoste dintre scriitorul Alexandre Dumas-fiul si o celebra curtezana franceza (moarta prematur la numai 22 de ani), ipostaziata in romanul Dama cu camelii (1848). Iata: o buna ocazie pentru a-l (re)citi.
Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ si de la Casa de Bilete a Operei Nationale Bucuresti.
Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, BCR, Retele Electrice si PPC Romania. | Parteneri: Laguna, Market Aroma, Yokko The Fashion Store, Secuiana, Marelbo, Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Baneasa Shopping City, Electrolux, Techir, Sansha. | Partener cultural de mobilitate: Suzuki..
| |
|
|