Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 martie 2025
Recomandări
Gaep participă la miart 2025 cu o prezentare de grup
(Arte vizuale)
Prezentarea de la targul international de arta de la Milano aduce laolalta lucrari de
Razvan Anton, Théo Massoulier, Catalin Pislaru si Mihai Platica. Gaep participa, intre 4 si 6 aprilie, la targul international de arta miart 2025 cu o prezentare ce aduce laolalta doua heliografii noi de Razvan Anton, alaturi de asamblaje de Théo Massoulier, picturi de Catalin Pislaru si noi editii de fotografii de Mihai Platica.
Un fir comun al acestor practici este dorinta artistilor de a impinge granitele mediilor cu care lucreaza, fie prin dezvoltarea unor forme hibride, fie prin alaturarea de materiale industriale unora traditionale. Cea de-a 29 editie a evenimentului de la Milano va reuni 179 de galerii, din 31 de tari. Aceasta este a saptea participare Gaep la miart.

Pentru lucrarile sale, situate la granita dintre desen si fotografie, Razvan Anton foloseste o tehnica heliografica. El incepe prin a hasura coli de hartie cu pix albastru. Pe acestea asaza o folie transparenta imprimata cu negativul unei fotografii de arhiva sau al unei imagini gasite. La final, transfera colile astfel acoperite pe ferestrele atelierului sau din Cluj-Napoca si lasa lumina soarelui sa developeze imaginea pe parcursul mai multor saptamani sau luni. Cele doua imagini pe care se bazeaza lucrarile de la miart 2025 sunt cadre selectate din filmari pe 8mm realizate de tatal artistului in anii ‘70-‘80.

Practica lui Théo Massoulier este centrata pe structuri hibride. In seria de asamblaje 5G, asemanatoare unor micro-peisaje colorate, artistul imbina minerale, plante, artefacte si ramasite ale mestesugului uman. El continua sa examineze distinctiile taxonomice tot mai neclare dintre natural (biologic) si artificial (tehnologic) in sculpturile intitulate Sensor. Massoulier este interesat, printre altele, de autonomia masinariilor moderne, care au propriul mod de a procesa informatia si de a comunica unele cu celelalte si cu mediul inconjurator, fara o interventie umana.

Catalin Pislaru lucreaza in serii care dovedesc un simt fin al culorii, o constructie conceptuala si un subtil umor formal. Isi schiteaza compozitiile digital si apoi le executa prin linii delicate ce intalnesc contururile incarcate de pigment ale unor forme monocrome. Lucrarile finale conserva precizia limbajului vizual digital, dar includ si semnele unor tehnici clasice de pictura. Evitand panza, el prefera materiale precum panourile industriale HPL si alu-dibondul.

Caracteristica pentru Mihai Platica este incercarea de a surprinde ceea ce nu se vede cu ochiul liber si de a ne stimula curiozitatea dincolo de ceea ce stim deja. Noul sau corpus de lucrari este inspirat de „Calculatoarele Harvard”, cum au fost supranumite femeile angajate incepand cu 1881 sa studieze colectia de fotografie a Observatorului Astronomic de la Harvard. Lucrarile selectate pentru miart sunt legate de aceasta colectie in mod direct (fotogravuri pe fier care reproduc vechi placi fotografice cu cerul instelat) sau indirect, pornind de la ideea de a face invizibilul vizibil (lucrari in care artistul foloseste tehnica fotografiei cu spectru complet sau a fotoelasticitatii).

Participarea galeriei Gaep la miart 2025 este sprijinita de Institutul Cultural Roman.

Razvan Anton, Fading Study (man holding hand in front of camera), 2024, pix albastru pe hartie perforata, 84 x 120 cm © Razvan Anton


Théo Massoulier, 5G.2024.IV, 2024, mixed media, 15 x 10 x 20 cm © Théo Massoulier


Catalin Pislaru, Unfunctional Activities #10, 2023, tempera pe hartie caserata pe panou HPL, 42 x 29.7 cm © Catalin Pislaru


Mihai Platica, Polychromatic Horizon 3, 2024, print inkjet pe hartie Hahnemühle Photo Rag, 19 x 28.5 cm (31.5 x 40.9 x 8 cm inramat), editia: 3/3 + 2 AP © Mihai Platica

Toate imaginile, prin amabilitatea artistilor si a galeriei Gaep.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate