Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 august 2019
Recomandări
Spectacolul ”Bal” revine pe scena Operei ieșene
(Arte vizuale)
Dupa o absenta de doi ani spectacolul de teatru-dans ”Bal” va avea o noua reprezentatie pe scena Operei Nationale Romane Iasi, duminica, 28 februarie 2016, incepand cu ora 18.30.
Totodata, Beatrice Rancea, managerul Operei iesene revine pe scena, ca principal interpret.

Productia este realizata in regia si coregrafia lui Yvette Bozsik (Ungaria), artist ce a castigat o reputatie solida ca dansator dupa absolvirea Academiei de Balet din Budapesta. Este fondator al Companiei de Dans Yvette Bozsik din cadrul Teatrului Katona Joszef; a devenit membru fondator al Collective of Natural Disasters, un grup de teatru – dans de avangarda. Productiile proprii – peste 30 de spectacole de autor – , colaborarile, turneele in Europa si SUA si festivalurile – Edinburgh, Hong-Kong, Moscova, Copenhaga, i-au adus recunoasterea internationala.

Ideea spectacolului  s-a nascut in baza filmului meu preferat: Ettore Scola – „Balul”, care constituie marturia fara text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor si relatiilor umane, precum si a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentreaza asupra istoriei, ci asupra personajelor care isi cauta fericirea valsand solitar”, spune Yvette Bozsik despre ”Bal”.

Spectacolul reprezinta o calatorie dansanta si muzicala in anii ‘70.

20120120_13126


Conceput in doua parti, contrastul dintre acestea este puternic evidentiat: prima parte se petrece intr-un local, iar a doua pe o plaja, in firescul naturii. Atmosfera partii a doua este mult mai poetica: cei care, mai inainte, s-au afirmat printr-un dans plin de culoare isi prezinta acum propria lor soarta, singuratatea si diferitele momente unice din viata. Materialul sonor ne ofera piese apartinand celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz pana la canzonette, de la muzica clasica pana la muzica moderna, intr-un amalgam de stiluri si atitudini.

Dansurile de diferite stiluri, valsurile, tango-urile ne povestesc in stilul „Bozsik” despre dorinte si vise nerealizate, despre singuratate si iubire, despre alienare, interiorizare si cautare de sine.

20120120_13232


Alaturi de Beatrice Rancea interpreteaza Ansamblul de Balet al Operei Nationale Romane Iasi.

Va anuntam ca pentru acest spectacol mai sunt bilete disponibile atat la Agentia Operei (tel. 0332.888.448), cat si pe site-ul institutiei (www.operaiasi.ro) la sectiunea Evenimente.


Bal

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate