Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 iulie 2019
Recomandări
Mărțișoare lirice din colecția familiei Octavian Goga
(Arte vizuale)
1 martie pare mai aproape decat se crede, iar Licitatia de Miniaturi organizata de Artmark joi, 25 februarie, sta marturie. Devenita traditie, dar cu o noua denumire si infatisare, licitatia de Martisor este raspunsul ideal pentru cautatorii de martisoare nemuritoare, cu povesti care dainuiesc dincolo de timpurile noastre.
Astfel de exemple sunt cele 6 tablouri-martisor de Sabin Balasa, care provin din colectia familiei Octavian Goga. Recunoscuta drept "Privighetoare Ardealului" pentru talentul muzical remarcabil, Veturia Goga, cea de-a doua sotie a poetului, ajunge sa fie singurul translator roman acceptat si apreciat de Adolf Hitler in discutiile cu maresalul Ion Antonescu. De aici si schimbarea renumelui in "Privighetoare lui Hitler"de catre Mircea Goga, ultimul stranepot al lui Octavian Goga care-i poarta numele. Evenimente din interiorul familiei l-au determinat sa creada ca Veturia fusese agent secret al Reichului, insa jocul de spionaj al Veturiei Goga ramane inca sub semnul misterului. Cele 6 tablouri-martisor de Sabin Balasa au fost folosite pentru a ilustra volumul de poezii "Urgenta de a trai", scris de Mircea Goga.

Realizate in tehnica acuarelei, martisoarele picturale reprezinta o noutate, fiind pentru prima oara cand opere in acuarela de Sabin Balasa ies la iveala in licitatiile Artmark. Estimarea unei opere se afla intre 500 si 800 euro. Fiecare tablou-martisor amintit reprezinta melanjul perfect dintre arta, viata si renastere, toate acestea fiind ingredientele unei povesti nemuritoare, pe care fiecare doamna sau domisoara si-ar dori sa le detina. 

Licitatia de Miniaturi ofera publicului si o selectie de miniaturi din argint sau obiecte functionale de arta decorativa, special alese pentru a forma o licitatie de cadouri spectaculoase. Expozitia mai poate fi vizitata pana joi, 25 februarie, iar licitatia va avea loc in aceeasi zi, la ora 19:30, la sediul Artmark – Palatul Cesianu-Racovita, str. C.A. Rosetti, nr. 5. 

Animal mitologic, Sabin Balasa

Animal mitologic, Sabin Balasa


Catre apus, Sabin Balasa
Catre apus, Sabin Balasa


Flori de mar, Nicolae Grigorescu
Flori de mar, Nicolae Grigorescu


Pereche de rame miniaturale, Art Nouveau
Pereche de rame miniaturale, Art Nouveau


Suport de chei, insotit de 11 cheite diferite
Suport de chei, insotit de 11 cheite diferite

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate