Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 iulie 2019
Recomandări
Emoţia Balcicului la Elite Art Gallery
(Arte vizuale)
In perioada 7 - 21 martie, Elite Art Gallery va asteapta la expozitia personala aniversara a artistului Corneliu Dragan-Targoviste, intitulata „Emotia Balcicului”. Deschiderea oficiala a expozitiei se va tine pe data de 7 martie, ora 18:00.
In pragul primaverii si in preajma sarbatorilor dedicate femeii, evenimentul organizat ofera publicului un Suvenir de Martie incarcat de emotie.  Intrucat vernisajul se tine in ajunul Zilei Internationale a Femeii, in cadrul evenimentului se va organiza o tombola dedicata doamnelor si domnisoarelor. In urma extragerii pictorul va oferi trei lucrari de acuarela, realizate si dedicate cu precadere acestui eveniment. Expozitia reuneste peisaje, flori si naturi statice ce reusesc sa transmita prin maiestria executiei o frumusete sublima.

Criticile scrise de-a lungul anilor plaseaza numele pictorului Corneliu Dragan-Targoviste sub semnul unui acuarelist de exceptie. Lucrarile incarcate de emotia Balcicului poarta misterul unor transparente la granita dintre vazut si nevazut sau realitate si poezie. Lumina care se strecoara printre picaturile de apa se asterne pe hartie in maniera impresionista. Peisajul, cu o sporadica prezenta a figurativului, traduce intensitate artistica si incarcatura cromatica a unor instantanee fotografice. Detaliile reusesc sa reflecte caracteristicile arhitecturii orientale si sa creeze un stil nou, plin de fantezie, veselie si caldura. Jocul de lumini care se asterne pe cornise, calcane impresionante, decoratiuni sculptate si ferestre transmit atmosfera feerica a Coastei de Argint. Peisajul citadin insotit de intinderi cu o natura luxurianta reflecta o semisolitudine populata cu oameni usor de zarit, cu o retea de drumuri si case desprinse parca de terestru. Aceasta poezie picturala, cu elemente imprumutate din pictura olandeza din secolul al XVIII-lea prezinta marea calma sau ravasita in preajma tarmului cu o natura imbelsugata sau a portului aglomerat  de barcile pescarilor?.  (Ana Neagoe, curator)

Corneliu Dragan-Targoviste s-a nascut pe data de 3 martie 1956 la Bucuresti. Artistul a facut studii libere de pictura cu maestrul Horea Cucerzan si desen cu sculptorul Iorgos Iliopolos. Incepand cu anul 1981 artistul se remarca pe plan national si international ca grafician, scenograf  si acuarelist de succes. In anul 2012 Corneliu Dragan-Targoviste participa la Shanghai Zhujiajiao International Watercolour Biennial  din China iar in anul 2013 devine membru international al Societatii de Acuarela din Birmingham, Marea Britanie. Retrospectiv, pe parcursul unui traseu artistic fructuos pictorul a avut numeroase expozitii personale si de grup, in tara si strainatate, avand de asemenea lucrari in colectii din Romania si din afara tarii. 

Expozitia va fi deschisa publicului in intervalul 7-21 martie 2016, la Elite Art Gallery, Piata Natiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, Bucuresti

Invitatie Suvenir de Martie large
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artistilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistica, abordari inovatoare ale artei moderne precum si ale unor valori deja consacrate. Asociatia implementeaza proiecte in domeniul artelor vizuale, muzicii dar si proiecte educationale.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate