Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 iulie 2019
Recomandări
European Cuteness Art. Kindchenschema – Pseudoego – Community Narcisism
(Arte vizuale)
Vernisaj: 17 Martie, ora 18.30
Perioada expozitiei: 18 Martie- 25 Aprilie 2016
Program de vizitare: 10:00- 17:00 (de luni pana vineri).
A. C. Soligo Studio, una dintre cele mai importante galerii italiene, inaugurata in 1969, cu o contributie notabila la modelarea culturii europene, va deschide pe 17 martie, orele 18.30, la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brancusi, expozitia European Cuteness Art [Kindchenschema Pseudoego Community Narcissism], curatoriata de Giancarlo Carpi, critic italian, doctor in filozofie si cercetator din Roma. 

Expozitia European Cuteness Art [Kindchenschema Pseudoego Community Narcissism] este parte a unui proiect multinational denumit Contaminazioni2016, este patronata de Institutul Cultural Italian si realizata in colaborare cu Art Yourself Gallery (Bucuresti), Fundatia Joana Grevers (Bucuresti), Arosita Gallery (Sofia), Core Art Gallery (Roma) si Lantana Editore (Roma). Include artisti din Romania, Bulgaria, Spania, Finlanda si Italia, care se reunesc prima data in aceasta formula, intr-o maniera care cu siguranta va surprinde publicul din Romania si Bulgaria. 
Data de 17 martie este echivalenta cu momentul in care proiectul Contaminazioni2016 va fi inaugurat, urmand ca lucrarile artistilor sa fie expuse anul intr-o formula similara la Sofia (in septembrie- octombrie) si la Roma (in noiembrie-decembrie). Evenimente paralele se vor desfasura pe tot parcursul anului 2016, si vor presupune o formula restransa de artisti si expozitii personale in galerii partenere incluse in proiect. Proiectul se va finaliza cu editarea unui catalog ce va fi distribuit in toate cele trei tari si isi va propune sa iasa din tiparele obisnuite ale relatiei est-vest.  

Cercetarea vizuala a lui Giancarlo Carpi atesta unele constante formale, morfologice si tematice clasificate in baza esteticii ”cuteness” (dragut). Avand in vedere ca aceasta categorie estetica  imbina conceptele de fetisism  al marfurilor si cel de mutilare a subiectivitatii, precum si propriul vector morfologic – Kindchenschema – nu face parte, ca atare, unei singure traditii culturale. Expozitia atesta raspandirea in arta europeana a unor tendinte artistice postbelice apartinand continentului asiatic si nord-american: Superflatul japonez si Pop Suprarealismul american. Intr-o posterioritate istorico-artistica, care pare a eradica aceasta productie europeana  a unei estetici ce face referire la planul comercial-artistic si la merchandising, la exprimarea in mod uniform a unui capitalism absolut conectat globalizarii economice si culturale, prin realizarea acestei expozitii se incearca a se evidentia existenta acestei tendinte in anumite tari europene. In acelasi timp, se intreaba in mod activ daca si in ce masura aceasta estetica este subordonata altor miscari artistice mult mai strans legate  de traditia acestor tari [Giancarlo Carpi].  

POSTER_ro_web

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate