Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 iulie 2019
Recomandări
“Identitate” - expoziție de pictură pe sticlă – Teofilia Juravle
(Arte vizuale)
ANAV – Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane va invita joi, 17 martie 2016, ora 19.00, in spatiul cultural multifunctional GALLERY din strada Leonida 9-11, Bucuresti, la vernisajul expozitiei de pictura pe sticla a artistei Teofilia Juravle.
Nascuta in zodia culorilor, Teofilia Juravle pare sa traiasca prin ele, neabatuta in credinta sa pentru puritate, armonie, iubire, vise si emotii. Disciplinata, ordonata, metodica, ea picteaza pe sticla cu daruire, lasand urme de frumusete si de lumina. Am urmarit efortul sau de limpezire, de esentializare, de reinventare. Harul sau de pictor autentic o ajuta sa observe lucrurile pe langa care omul obisnuit trece indiferent. Teofilia Juravle are capacitatea de a citi cu ochi proaspat realitatea, identitatea nationala, urbana sau rurala si de a o transfigura artistic in tablourile sale. Ma gandesc cu drag la lucrarile ei in care personaje imaginare sau prieteni apropiati zboara deasupra unui oras plin de viata si culoare, masti si sirene pictate cu placere si bucurie de artist. Personajele ei devin motive plastice esentializate, expresive, de neuitat. Cand privesc soarele sau un satuc de pe o colina ma gandesc la tablourile acestei minunate artiste. Admir la Teofilia Juravle spectacolul culorii, jubilatia in fata naturii pe care o iubeste cu patima. Frumusetea tablourilor sale rezulta din subtila structurare a culorilor primare, semnul unui optimism ocolit de spaime si angoase. Planetele ei devin personaje, au densitate plastica si forta virila. Structurata sub semnul bucuriei solare, arta lui Teofilia Juravle este un moment luminos in arta romaneasca contemporana.                                                
- Dan Tudor Truica - 1 martie 2016

Curator - Mirela Traistaru. 
Prezinta: Dan Tudor Truica. 
Invitat special: Marie-Christine Raboud de la Galerie Cathedrale Fribourg, Elvetia.

Artistii invitati speciali ai Teofiliei, care ne vor bucura in seara vernisajului, sunt Jezebel - voce si Alexandru Burca – pian.

Va asteptam sa o cunoasteti pe Teofilia si sa-i descoperiti alaturi de noi lucrarile extrem de sensibile si, in acelasi timp, deosebit de puternice!

COVER Gallery

ANAV - Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane promoveaza arta contemporana prin expozitii de fotografie, de pictura, sculptura, proiectii de film, teatru, organizeaza programe educationale si de promovare a tinerilor artisti, precum si actiuni filantropice pentru copiii cu sau fara nevoi speciale. 

GALLERY – art, coffee and more
Mai mult decat o cafenea, Gallery este o galerie de arta si un spatiu multifunctional destinat atat workshop-urilor, atelierelor si cursurilor de arta vizuala (fotografie, pictura, film, sculptura, desen) si dezvoltare personala pentru copii si adulti, cat si petrecerilor private, evenimentelor corporate (la cerere oferim si catering), seminariilor, sesiunilor de training, conferintelor de presa, interviurilor, sedintelor foto, lansarilor de produse, prezentarilor de proiecte. Gallery este locul ideal in care poti avea o intalnire de afaceri, cu prietenii sau cu oamenii care au preocupari si afinitati asemanatoare  intr-un cadru elegant, discret si plin de arta contemporana.
Adresa: Strada Leonida nr. 9-11, sector 2, Bucuresti (in centru, de la Romana pe Eminescu colt cu Tunari).

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate