Cu drag si din drag pentru arta, va invitam sa vizitati peste 50 de galerii de arta din Romania si din strainatate, avand sansa sa admirati lucrari semnate de peste 800 de artisti din secolele XX si XXI, experienta realizabila sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, cu sprijinul Ambasadei Israelului in Romania, in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti si Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania - Cultul Mozaic.
In aceasta expeditie vizuala ni se alatura nume reverberante in curatoriatul contemporan: Raya Zommer-Tal, director al Muzeului Janco-Dada din Ein Hod, Israel, si Igor Mocanu, specialist in avangarda romaneasca. Impreuna cu ei am ales ca Expozitia Centrala sa o dedicam sarbatoririi centenarului miscarii Dada - nascuta din efervescenta scenei de arta romaneasca de la inceputul secolului XX - si influentei acestei miscari in lumea artei vizuale internationale.
Mai mult decat atat, si de data aceasta v-am pregatit un program de conferinte, urmand sa ne fie alaturi renumiti specialisti internationali precum Tom Sandqvist, Profesor, University College of Arts, Crafts, and Design din Stockholm (Suedia); Estelle Pietrzyk, Curator sef al Muzeului de Arta Moderna si Contemporana din Strasbourg (Franta); Marina Vanci Perahim, Profesor Emeritus, Pantheon Sorbonne (Franta); Michael Finkenthal, Profesor, Johns Hopkins University, Baltimore (SUA) si Horia-Roman Patapievici (Romania). Devine limpede ca nu veti rata niciuna dintre conferinte.
Si astfel, Pavilionul de arta Bucuresti - Art Safari reuseste sa schimbe outfit-ul spatiului urban cultural din Bucuresti pozitionandu-l pe harta marilor evenimente europene de arta contemporana, Bucurestiul devine sinonim cu Art Safari.
Te provocam sa consumi arta contemporana deloc moderat, dar sub atenta indrumare si de aceea, anual, Pavilionul de arta Bucuresti - Art Safari va reuni, pentru tine, galeriile de arta contemporana, atat din Romania, cat si din mediul international, precum si o Expozitie Centrala care aduce in prim-plan noile directii de curatoriat muzeal din Romania.
Cum deja stii, Pavilionul de arta Bucuresti - Art Safari 2015 este castigatorul sectiunii Arte Plastice din cadrul Galei BucurestiTu - Premiile Municipiului Bucuresti, o gala ce ii premiaza pe cei care dau suflet orasului si schimba lucrurile in bine. Nominalizat alaturi de importante evenimente urbane, Art Safari a fost preferatul publicului bucurestean. Pentru cinci zile in mai 2015, arhitectul Attila Kim a transformat cladirea-monument Ciclop in hotspot-ul bucurestean, unde arta contemporana si cea de patrimoniu a adunat 19.716 de vizitatori, dornici sa descopere surprizele culturale propuse de Art Safari editia a doua: arta video, inter-media si performance (The Space, curated by Art Safari, program ce a prezentat artisti tineri, pana in 25 de ani), (Talk Non Stop – prezentari de artisti), conferinte si ateliere de creatie pentru copii si adulti.
Pavilionul de arta Bucuresti - Art Safari 2016 accepta acum inscrieri pentru trei sectiuni: Arta contemporana, Arta moderna si Art Business. Inscrierile se pot face online pana la data de 31 martie 2016 la http://www.artsafari.ro/ro/application-guidelines-2/
. |