Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 iulie 2019
Recomandări
Din livada cu poveşti @ Librăria Cărtureşti – Palas Mall Iaşi
(Arte vizuale)
Libraria Carturesti – Palas Mall Iasi invita publicul joi, 7 aprilie 2016, la ora 17.30 la vernisajul expozitiei de arta vizuala “Din livada cu povesti” semnata de artista Oana Toderica Moraru.
Evenimentul va fi prezentat de profesor univ. dr. Constantin Tofan.

In cadrul expozitiei personale, artista prezinta o selectie de lucrari care etaleaza universul magic al povestilor, valorificand minunata lume a basmelor copilariei prin inedite interpretari plastice care aduc in prim plan simboluri si formule universale.
Expozitia va fi deschisa publicului pana pe 15 aprilie a.c. si poate fi vizitata zilnic in intervalul orar 10.00 – 22.00. 

Colectia de desene Din livada cu povesti ne invita sa descoperim si sa culegem roadele povestilor filtrate si revalorificate conceptual, sadite in copilarie, adanc impregnate in memoria colectiva. Expozitia contine de o serie lucrari ce intruchipeaza obiecte– simbol preluate din cele mai cunoscute si indragite povesti si basme: pantoful Cenusaresei, marul otravit din Alba ca Zapada sau calul alb al printului; dar si o serie de fragmente de text, formule de inceput sau incheiere, cum ar fi: A fost odata, ca niciodata;  Au trait fericiti...; de sinteza - Binele invinge, sau urari universale - Vise placute, deoarece povestile, de multe ori, fac trecerea spre somn si visare. Acestea din urma au aspectul unor covorase de intrare in lumea magica a povestilor nemuritoare, unde isi pierd contururile si se amesteca intre ele, intr-un amalgam vizual. Desenele cu creta colorata au o naivitate proprie copilariei si se evidentiaza prin culori vii si contraste puternice, ce ne poarta intr-o lume magica, estetizata prin incadrari decorative si detalii ornamentale bogate.
Povestile ne hranesc nevoia de aventura, dreptate si frumos, creand un loc protejat si proiectand un viitor eroic in care se pot indeplini toate dorintele. Ipostazele surprinse in lucrari fac trimiteri la obiecte de consum sau  la intamplari previzibile cu final fericit, clisee specifice unei societati a spectacolului, o alternativa captivanta la un cotidian lipsit de stralucire, cu iz de inocenta pierduta. Mesajele si imaginile selectate par familiare, pot trezi nostalgii, dar indeamna totodata si la reflectie.Oana Toderica  Moraru

AFIS EXPO OANA MORARU-page-001


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate