Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 iunie 2019
Recomandări
Artistul la treizeci de ani – Potențialul creativ al vârstei de 30 de ani, surprins prin 30 de lucrări realizate de artiști diferiți
(Arte vizuale)
ArCub — Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti prezinta, intre 12 aprilie si 29 mai 2016, in sediul din strada Lipscani nr. 84-90, evenimentul Artistul la treizeci de ani.
Expozitia care deschide seria evenimentelor de primavara organizate de ARCUB este un demers monografic ce vizeaza comunitatea artistica a Bucurestiului. Vizitatorii vor avea ocazia sa vada cate o lucrare a fiecaruia dintre cei 30 de artisti expusi, realizata la varsta de 30 de ani. 

Adesea, varsta de 30 de ani este vazuta drept primavara creatiei. Un moment spectaculos, in care inspiratia si puterea artistului sunt egal distribuite. La aceasta varsta, tensiunea inspiratiei creste, iar viitoarele roade creative sunt anticipate foarte clar. Artistul la treizeci de ani face o radiografie rapida a momentului de tip turnesol din opera fiecarui artist marcant al Capitalei, intr-un gest curatorial care muta accentul de pe organizator, pe artist. 

Curatorii expozitiei sunt Dan Popescu si Alexandru Davidian, iar artistii expusi sunt: Ion Tuculescu , Ion Bitzan, Marin Gherasim, Florin Mitroi, Horia Bernea, Paul Neagu, Ion Grigorescu, Ion Barladeanu, Marian Zidaru, Mircea Roman,  Gheorghe Rasovszky, Teodor Graur, Stefan Triffa, Anca Muresan, Ecaterina Vrana, Nicolae Comanescu, Gili Mocanu, Bogdan Vladuta, Roman Tolici, Suzana Dan, Dumitru Gorzo, Florin Ciulache, Vlad Nanca, Ovidiu Fenes, Codruta Cernea, Ioana Ursa, Stefan Ungureanu, Adrian Preda, George Anghelescu si Lea Rasovszky.

Vernisajul expozitiei va avea loc pe 12 aprilie, incepand cu ora 19.00, urmand ca apoi sa poata fi vizitata zilnic intre orele 14.00 si 22.00.

image001


ArCub - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii. in 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatura a orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, reusind sa aduca Bucurestiul in finala pentru titlul acordat de Comisia Europeana.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate