Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
15 iulie 2019
Recomandări
Scornicești printre amintiri
(Arte vizuale)
Dupa jumatatea anilor´80 se pare ca interesul pentru pace s-a ascutit puternic in gandurile lui Nicolae Ceausescu. Altfel, cum s-ar explica darurile primite de la diferite intreprinderi, cum ar fi Globul Pacii, confectionat special cu ocazia zilei de nastere a lui Nicolae Ceausescu (pret de pornire: 120 euro) sau Macheta reprezentand realizarile Romaniei in lupta pentru pace si dezarmare, primita cadou in 1987 (pret de pornire: 180 euro).
 
Dar totul a inceput la Scornicesti, locul natal al lui Nicolae Ceausescu, care i-a ramas drag pentru totdeauna. Pentru a pastra sentimentul de apropiere chiar si cand se afla la Palatul Primaverii, Ceausescu a comandat o macheta a casei copilariei, care ii aducea pacea chiar si atunci cand dorul de casa il apasa. Realizata din lemn si alama, macheta are un pret de pornire de 300 euro. Peste ani, il intalnim pe liderul Nicolae Ceausescu in diverse fotografii, care semnaleaza intalnirile diplomatice, vizitele la intreprinderi, discursurile insufletite sau chiar in intimitatea familiei. Cea mai reusita este un portret rar cu un Nicolae Ceausescu vesel si relaxat, ce provine din resedinta familiei Ceausescu. De la aceeasi resedinta, provin si doua fotografii infatisandu-i pe Elena si Nicolae zambitori, inconjurati probabil de prieteni. Toate cele trei fotografii pornesc de la 300 euro. 

Selectia de afise se remarca pe alocuri prin umor si prezinta in totalitate o fresca a societatii de atunci. Astfel, un poster din 1970 – 1980 cu mesajul "Nu interveniti la lucrari pentru care nu aveti calificare" (pret de pornire: 50 euro) poate fi cu usurinta adaptat la zilele noastre si la fel de usor ignorat sau un afis cu "Marfurile vandute nu se primesc inapoi" din 1970 (pret de pornire: 70 euro) poate fi virtualizat pentru magazinele de cumparaturi online. Afisul cu Ci-Co este in continuare in preferintele tuturor, mai ales pentru gustul specific de portocale! Licitatia incepe de la 25 euro. Colectionarii vor putea pleca acasa cu unul dintre simbolurile puternice ale Rezolutiei din ´89, care anima spiritele in Piata Universitatii – Drapelul cu stema RSR decupata. Pretul de pornire este de 35 euro.

Expozitia poate fi vizitata pana marti, 19 aprilie, cand, la ora 19:30, va incepe Licitatia Epoca de Aur la sediul Artmark, Palatul Cesianu-Racovita, str. C.A. Rosetti, nr. 5.

Afis din carton, Marfurile vândute nu se primesc înapoi, anii 1970

Afis din carton, Marfurile vandute nu se primesc inapoi, anii 1970


Fotografie de familie reprezentând cuplul Ceausescu, provine din resedinta familiei Ceausescu

Fotografie de familie reprezentand cuplul Ceausescu, provine din resedinta familiei Ceausescu


Globul Pacii, confec?ionat cu ocazia aniversarii zilei de nastere a lui Nicolae Ceau?escu, 26.01.1985

Globul Pacii, confectionat cu ocazia aniversarii zilei de nastere a lui Nicolae Ceausescu, 26.01.1985


Macheta a casei copilaresti a lui Nicolae Ceausescu, din Scornicesti, a apartinut cuplului Ceausescu

Macheta a casei copilaresti a lui Nicolae Ceausescu, din Scornicesti, a apartinut cuplului Ceausescu


Macheta reprezentând realizarile României în lupta pentru pace si dezarmare, oferita cadou lui Nicolae Ceausescu, 1987

Macheta reprezentand realizarile Romaniei in lupta pentru pace si dezarmare, oferita cadou lui Nicolae Ceausescu, 1987Rara fotografie a lui Nicolae Ceau?escu, în postura informala, provine din resedinta familiei Ceausescu

Rara fotografie a lui Nicolae Ceausescu, in postura informala, provine din resedinta familiei Ceausescu


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate