Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Gala Festivalului Studenţilor Francofoni
(Viață)
Cea de-a cincea editie a Festivalului studentilor francofoni din Europa centrala si orientala isi deschide portile marelui public, vineri, 15 aprilie 2016, cand va avea loc Seara de Gala, prilej cu care vom sarbatori si vom asista la un spectacol menit sa puna in valoare talentul, creativitatea si expresivitatea celor 80 de studenti francofoni.
Festivalul Studentilor Francofoni este organizat de Biroul Europa Centrala si Orientala (BECO) al Agentiei universitare a Francofoniei (AUF) pentru al cincilea an consecutiv, iar anul acesta 20 de nationalitati au pornit impreuna intr-o calatorie stiintifica, artistica si culturala.
Astfel studenti din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Georgia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Macedonia, Republica Moldova, Romania, Federatia Rusa, Senegal, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria, reuniti la Bucuresti prin intermediul limbii franceze, au raspuns provocarii de a canta in franceza, de a invata sa danseze, de a scrie scenarii si de a regiza, de a  improviza teatral, de a realiza emisiuni radio sau de a face expermimente si de a descoperi principii ale fizicii. Productiile lor vor fi prezentate in seara de Gala, vor fi supuse jurizarii si cele mai bune vor fi premiate pe masura.

Sub tema «Impreuna», editia Festivalului studentilor francofoni se va incheia cu o Seara de Gala la care va invitam vineri, 15 aprilie, la Centrul National de Arta «Tinerimea Romana», la ora 19. Va fi o sarbatoare a tineretii, a solidaritatii, a diversitatii, a curiozitatii, a talentului, a creativitatii si a francofoniei. 

Gala va fi deschisa de personalitati marcante. Vor pronunta alocutiuni dl Sergiu Nistor, Consilier prezidential, reprezentantul pentru Francofoniei al Presedintelui Romaniei, Dl Daniel Tanase, Director general pentru Afacerile globale in cadrul Ministerului Afacerilor externe si Dna Alexandra Bogdan, Consilier pe langa Cabinetul Primului-Ministru.

Programul Galei va cuprinde asadar reprezentatiile atelierelor de coregrafie, improvizatie teatrala, descoperiri si cantec, finala concursului „Intrebari pentru un francofon”, acordarea premiilor castigatorilor, dar si multe alte surprize pregatite pentru invitatii nostri.

«Intrarea publicului la gala este libera, insa pentru ca spectacolul se va desfasura in limba franceza, spectatorii ar trebui sa fie vorbitori de limba franceza si dorinici ca timp de doua ore sa asiste la o sarbatoare a diversitatii si a solidaritatii, a creativitatii si a talentului francofon»

a declarat Georgiana RUSU, Responsabila de comunicare, in cadrul BECO al AUF. 


Evenimentul este organizat de Biroul Europa Centrala si Orientala al Agentiei universitare a Francofoniei, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica « I.L. Caragiale », Grupul Ambasadelor, delegatiilor si institutiilor francofone din Romania, Delegatia Valonia-Bruxelles, Institutul francez din Bucuresti, Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiilor, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei  Editura Sigma,  Libraria Kyralina,  Paralela 45, Business Event & Travel, Thales, Michelin, Orange Romania, Rue de la Paye, BRD, KPMG, Renault, Radio Romania International, Radio France International.

Agentia universitara a Francofoniei este o asociatie internationala de universitati francofone cu peste 800 de institutii membre in peste 100 de tari, avand misiunea de a sprijini mediul academic francofon de pretutindeni. Mai multe informatii pe www.auf.org.

Logo_festival


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate