Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 iunie 2019
Recomandări
European Cuteness Art Extension
(Arte vizuale)
Vernisaj: 15 aprile ore 17:00
Durata expozitiei: de la 16  la 25 aprile 2016
ORAR:  Luni - Joi: 10:00 - 17:00.
Vineri: 10:00 - 14:00.
Artisti:
Stefano Bolcato, Laura Covaci, Luciano Fabale, Max Ferrigno, Gabriels, Flavia Lupu, Dan Nica,  Omino 71,  Ileana Oancea,  Daria Palotti,  Jordan Pancov,  Bogdan Pelmus, Magda  Pelmus,  Elisa  Pietrelli,  Adrian  Preda,  Adrian  Sandu,  Katja  Tukiainen,  Elio Varuna, Esteban Villalta Marzi, Deyan Yanev, Valentina Zummo

Contaminazioni - European Cuteness Art Extension este un proiect itinerant international, care presupune expunerea a peste 30 de artisti italieni, romani, bulgari, spanioli si finlandezi.

Proiectul este organizat de Associazione Culturale Studio Soligo, institutie si galerie de arta de traditie, cu sediul la Roma, impreuna cu partenerii Core Art Gallery (Roma), Art Yourself Gallery (Bucuresti), Fundatia Joana Grevers (Bucuresti), Arosita Gallery (Sofia), Expozitia este curatoriat de Giancarlo Carpi si va fi deschisa la Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso" din Bucuresti.

Contaminazioni - European Cuteness Art Extension extinde intr-un alt spatiu de expunere – respectiv la sediul Institutului Italian de Cultura – expozitia care este inca deschisa la Palatul Parlamentului – Sala de expozitii Constantin Brancusi si pune probleme estetice similare. 

Formula de expunere aleas va presupune o ambientare mai intima, o contragere a formulei cu care a fost inaugurat acest proiect. Transferul se face dintr-o institutie guvernamentala – cladirea Parlamentului Romaniei, in cladirea Ministerului de Externe Italian, premisa care face referire la spiritul european ce accentueaza rolul institutiei si institutionalismului in modul de viata contemporan.

Tema principala a expozitiei este reprezentarea omului in societatea contemporana prin prisma intrigii care rezulta din confruntarea dintre fetsismului marfii si depersonalizare. Se deschide deiscutia cu privire la estetica CUTE (dragut) si constantele sale formale, morfologice si tematice.
Aceasta estetica se manifesta in arta comtemporana prin prisma legaturii dintre obiect si o morfologie precisa – Kindchenschema - care simplifica obiectul insusi pana in punctul de a-l aduce fiinta umana la stadiul de fetis, la ceva care reprezinta fiinta umana, deformand-o si mutiland-o, si, in consecinta, negand-o.
[Giancarlo Carpi, curator]

POSTER_ro_web
 
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate