Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 iunie 2019
Recomandări
A doua ediție Spotlight pune orașul sub lumina reflectoarelor
(Arte vizuale)
Calea Victoriei devine pietonala intre BCU si Splaiul Independentei intre 5-8 mai 2016 (20.30 – 23:00).
ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti va invita la deschiderea oficiala a celei de a doua editii Spotlight – Bucharest International Light Festival, ce va avea loc joi, 5 mai, de la 20:30, in Piata George Enescu. Zoli Toth Project si britanicii de la Lords of Lightning sunt primii artisti care te vor face sa vezi Capitala intr-o alta lumina, din centru si pana-n cartiere.

Un show dinamic si captivant da startul Festivalului – Lords of lights este  un spectacol ce pune in scena puterea electricitatii, la limita dintre realitate si fantezie. Eroii fantastici ai acestei instalatii folosesc bobina Tesla pentru a-si arunca fulgere.

Cel mai nou proiect al reputatului muzician Zoli TOTH aduce in scena instrumente clasice si neconventionale, pe ritmuri pline de energie ce imbina teme de inspiratie folclorica si un sound complet nou. #COCOON este cel mai nou show marca Zoli TOTH Project, un spectacol plin de dinamism si energie. Zoli TOTH Project va deschide Spotlight Festival cu un fragment din #COCOON.

Dupa evenimentul de deschidere instalatiile vor putea fi descoperite pe traseul dintre Biblioteca Centrala Universitara si Piata Natiunile Unite, in perioada 5-8 mai, intre orele 20:30 si 23:00. 

Printre atractiile din acest an se numara si video-mapping-ul realizat de Mindscape Studio, Oda Bucuriei, care marcheaza Ziua Europei (9 mai). Cercul Militar va fi scena unui poem vizual de forme si culori spus pe acordurile lui Ludwing van Beethoven, in a patra miscare a Simfoniei a 9-a. Multumiri Societatii Romane de Radiodifuziune si Electric Brother.

Mindscape_CerculMilitar_Oda Bucuriei


O alta instalatie de neratat este cea  realizata de artistii romani de la Aural Eye Visions Studio, proiectata pe cladirea BCR. Holo face este o holograma de proportii uriase, care va ofera ocazia sa controlati chipul unui zeu de lumina, urias ca dimensiuni si prezenta.

Holoface_Aural Eye


Descopera toate atractiile pe site-ul festivalului http://spotlightfestival.ro/

Anul acesta, Spotlight sta sub semnul candidaturii orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. Prioritatile Bucuresti 2021, printre care accesul la arta si migrarea evenimentelor culturale din centru spre periferia orasului, se oglindesc si in programul festivalului: Spotlight va fi prezent si in cartierele bucurestene, prin iluminarea arhitecturala a unor cladiri emblematice – Foisorul de Foc, Colegiul National „Gheorghe Sincai”, Statuia geniului „Leul”.

Zoli TOTH:
„Am creat #COCOON din dorinta de aduce ceva nou pe piata muzicala din Romania. Am lucrat cu migala la fiecare piesa, coregrafie, efect, in incercarea de a transmite un mesaj optimist, de a spune fiecaruia in parte prin muzica noastra ca ne putem reinventa, ca un nou inceput ne asteapta oricand, ca imbratisand viata, renastem. 
Spotlight Festival este o reprezentare perfecta a valorilor si a mesajului pe care ne dorim sa le transmitem. In afara de prestigiul si notorietatea pe care le-a castigat, in afara de artistii de prima mana pe care ii aduce impreuna, Spotlight Festival reuseste sa puna in lumina lucrurile frumoase care ne inconjoara si ne bucura prin abordari inedite, provocand practic la reinventare! Suntem onorati sa fim parte a acestui festival.”

Accesul la eveniment este gratuit.

Zoli Toth Project


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului de muzica alternativa Sound & Vision, al Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival International de Jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzica Clasica, Bucharest Music Film Festival si al Festivalului International al Luminii Spotlight on Bucharest.


afis 100x70 cu bleed 5mm cv fin


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate