Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
15 iulie 2019
Recomandări
Solatium | Thomas Steyaert
(Arte vizuale)
Asociatia  4Culture si  WASP Studios au deosebita placere de a va invita joi 12 si vineri 13 mai, de la ora 20.00, la premiera spectacolului Solatium, semnat de coregraful belgian Thomas Steyaert, in interpretarea a 4 tinere dansatoare din Romania.
”Solatium este o lucrare scenica inspirata de trupa belgiana de post-metal Amenra. Cele patru tinere dansatoare realizeaza o intrepretare fizica extrema a unor corpuri ce striga, a unei caderi continue, a unor tipare repetitive de pierdere si amintire, pentru a gasi si transmite consolare. Consolare pentru problematici cum ar fi boala, pierderea prietenilor si a membrilor familiei, sau relatia empatica cu privire la durerea celorlalti.”
Thomas Steyaert

Coregrafia: Thomas Steyaert
Creat si interpretat de: Georgeta Corca, Simona Dabija, Corina Tatarau si Eliza Trefas 
Muzica: Amenra
Scenografie si light design: Bas Devos, Thomas Steyaert
Producator: Andreea Capitanescu
Produs de: ASOCIATIA 4CULTURE si WASP STUDIOS
Co-produs de: Life Long Burning, ICI - CCN Montpellier / Languedoc-Roussillon

Cu sprijinul eXplore festival
Co-finantat de AFCN - Administratia Fondului Cultural National si Programul Cultura al Uniunii Europene.

Despre Thomas Steyaert

Timp de mai multi ani Thomas Steyaert a lucrat cu Wim Vandekeybus/Ultima Vez. Din 2006 a inceput sa realizeze propriile sale lucrari formand Ponyhill vzw, un colectiv de artisti din performance, muzica, fotografie, film, si arte vizuale. Thomas Steyaert a facut parte dintr-un grup de artisti afiliati cu KVS (Royal Flemish Theater, BE) si Ultima Vez care a organizat programe de schimburi culturale intre Belgia si Republica Democrata Congo in perioada 2007-2010. Din 2009 Thomas Steyaert colaboreaza cu Raul Maia la un proces artistic continuu, bazat pe dezvoltarea unui sistem kinetic de miscare, real-time si non-reprezentational. Pana acum cercetarea a avut ca rezultat doua spectacole, The Ballet of Sam Hogue and Augustus Benjamin (eXplore dance festival 2011, iDANS, 2011, ImPulsTanz 2012, Fabrik Potsdam, etc.) si The Ballet of Albertina Macchiavello, Johnny McLay and Ignatz van Stereo (STUK, Leuven, Workspace Brussels, WUK, Viena) in numeroase lucrari video si performance-uri site-specific. In 2014 Thomas a fost invitat de Asociatia 4Culture pentru a crea score#21 - Method of Elimination, la WASP - Working Art Space an Production, in Bucuresti.  In ultimii ani Thomas a devenit un colaborator apropiat al lui Haris Pasovic din compania de teatru  East West, din Sarajevo BIH. Colaboreaza de asemenea cu Nermin Hamzagic si Selma Spahic, doi artisti stabiliti in Sarajevo si aflati in legatura cu festivalul international de teatru MESS. La inceputul anului 2016 Thomas a creat colectivul 'Moving Island', stabilit in Sarajevo. Focusul principal al colectivului sunt lucrarile social-artistice. Thomas sustine si workshopuri, picteaza si creaza muzica si soundscape.

Premiera: 12 & 13.05.2015, 20:30 @ WASP - Working Art Space and Production
Adresa: Strada Ion Minulescu, nr. 67-93, corp E, etaj 2, sector 3, Bucuresti.

Accesul se face pe baza de donatii ce vor fi directionate catre Fondul de Mobilitate WASP. 

Rezervari la: contact@waspmagazine.com

21.04.2016 -68


21.04.2016 -88


21.04.2016 -125


21.04.2016 -129


21.04.2016 -132


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate