Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
"Pleine Lune", un spectacol de Gigi Căciuleanu, prezentat de Karma Dance Project - Paris
(Arte vizuale)
Miercuri, 25 mai 2016, orele 20.00 va invitam la un spectacol extraordinar de dans contemporan prezentat de Karma dance project – Paris, la sala Atelier a Teatrului National Bucuresti.
"Pleine Lune" este un spectacol alcatuit din trei coregrafii realizate de catre unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani pe plan mondial, coregraful Gigi Caciuleanu, in colaborare cu Compania Karma Dance Project din Paris. 

Orice spectacol semnat de catre Gigi Caciuleanu este, in sine, un eveniment inedit, o sansa pentru public de a avea acces la viziunea artistica a unui mare balerin, coregraf si profesor.

Bogatul sau drum artistic este plin de vitalitate, universul sau reveland atat forta cat si fragilitatea fiintei umane cu ale sale zone de umbra si lumina.
 
Dansatorii sai, a caror tehnica este cultivata cu tot atata grija pe cat este si sinceritatea propriei lor personalitati, creeaza o legatura emotionala cu publicul. Rezultatul este o invitatie atat la gandire cat si la o rascolire a nebuniei umane, iar teatrul sau coregrafic ne aduce aminte ca dansul si viata sunt unul si acelasi lucru.
 
Spectacolul se deschide cu piesa “CinQ” (Cinci), pe muzica lui W.A. Mozart.
Aidoma celor cinci instrumente, gandite parca de Mozart ca fiind niste personaje multifatetice, dansatorii reprezinta nu numai primele cinci cifre aritmetice, dar si cinci personalitati diferite, pe cat de versatile pe atat de complexe,.
Muzica si permutarea numerica (<2+2+1>, <(2x2)+1> sau <22+1>…)  sunt traduse in coregrafie, facand ca aceasta abstracta perfectiune aritmetica, sa-si gaseasca un contrapunct coregrafic in cate ceva din concretele imperfectiuni umane. Sa nu uitam ca de la cifra 5, provine si expresia de chintesenta. Gandul ne mai poate duce insa si la un al cincelea element, cel care lipseste in cultura noastra europeana si care le completeaza pe celelalte …
(O creatie pentru cinci dansatori: Stéphanie Chatton, Alice Valentin, Ikki Hoshino, Olivier Lefrançois, Daniel Victor Pop. Durata 35’ . Data creatiei: 2015)
 
Piesa centrala, “Pleine Lune” (Luna Plina), exploreaza oniricul capabil sa faca de asa natura incat, pe timpul unui vis, totul sa devina posibil. Intr-o noapte cu luna plina, visele pot fi la fel de reale ca si luna… la fel de indepartat de ireale ca si stelele... Momente iesite din comun in care doua fiinte se pot pierde, sau regasi.
(O creatie pentru doi dansatori: Alice Valentin si Daniel Victor Pop. Durata 18’ . Data creatiei: 2013)
 
In finalul programului, compania va dansa piesa  “QuadriX”, pe o muzica scrisa de compozitorul francez Erwann Kermorvant. In accentele sale dramatice, care ne pot aminti de atmosfera filmelor lui Hitchcock, evolueaza patru personaje.
De la zambetul amuzat la o seriozitate dusa pana la extrema, acestea se vor infrunta intre ele, jucand adesea jocul seductiei; lasandu-ne prinsi in vartejul unui conflict inspirat de scena vietii…
(O creatie pentru patru dansatori: Stéphanie Chatton, Alice Valentin, Ikki Hoshino si Daniel Victor Pop. Durata 23’ . Data creatiei 2012)
 
Muzica de: W. A. Mozart, Erwann Kermorvant si folclor traditional romanesc.
 
Biletele se gasesc la Agentia Teatrul National Bucuresti (tel. 021-314.71.71), in reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Carrefour, benzinariile OMV, librariile Carturesti, Humanitas) si online pe www.eventim.ro.


IMG_0431

IMG_1111

IMG_1112

IMG_1114

Print
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate