Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 august 2019
Recomandări
Expoziția premiată la London Fashion Week – Found.Lost.Found ajunge în România
(Arte vizuale)
Miercuri, 11 mai 2016, incepand cu ora 18.00, va avea loc prima vizionare a expozitiei de bijuterie contemporana si proiectii multimedia “Found Lost Found” la sediul Institutului Cultural Roman – Aleea Alexandru 38, sector 1, Bucuresti.
Expozitia romaneasca a fost prezentata pentru prima data in cadrul International Fashion Showcase 2016, sectiune London Fashion Week coordonata de British Council si British Fashion Council, alaturi de 24 de tari. 

Expozitia “Found.Lost.Found”, curatoriata de designerul David Sandu, a fost organizata de Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana in colaborare cu Institutul Cultural Roman din Londra si cu sprijinul UniCredit Romania, Atlassib si Simplu MakerShop. Dedicata pentru intaia oara exclusiv bijuteriei de autor, expozitia a fost inspirata de formele si simbolismul podoabelor dacice si prezentata sub forma unei instalatii interactive de bijuterii semnate de designerii Andreia Popescu, Adelina Petcan, Ioana Ardelean si Otilia Mihalcea, alaturi de proiectii multimedia realizate de Black Horse Mansion. 

In cadrul premiilor „Emerging Talent Awards”, acordate celor mai talentati tineri designeri si curatori din lume, din cei peste 80 de designeri intrati in concurs, Otilia Mihalcea, creatoarea din spatele brandului Oval (ovaloval.com), a obtinut Premiul pentru design de accesorii  – o reusita remarcabila pentru designul de bijuterie romanesc. Expozitia i-a impresionat atat de mult pe membrii juriului incat au inventat un premiu nou la editia acestui an, acordat creatorilor de accesorii, o premiera absoluta in istoria International Fashion Showcase si care va fi mentinut in editiile viitoare.

Expozitia este o reprezentare a ciclului de asimilare a tezaurului dacic ca mostenire culturala  autentica de-a lungul generatiilor. Tezaurul nu este doar o colectie de obiecte antice dezgropate si expuse intr-un muzeu, ci un organism viu mereu prezent in memoria colectiva si culturala a unei natiuni. El este parte integranta din povesti, mituri si folclor si este circulata si asimiliata in viata colectiva, artistica si personala a oamenilor.

«Universal, de-a lungul istoriei, valoarea ofrandelor nu era determinata de cantitatea de aur pe care o continea, ci de ritualul oferirii in sine. Astazi, bijuteria contemporana devine importanta prin semnificatia ei, continuand eternul dialog dintre pretios si valoros. in contextul revizuirii valorilor,  una ramane constanta: valoarea culturala a bijuteriei va depasi mereu evaluarea ei materiala.»

David Sandu, curatorul expozitiei.


Ulterior itinerarii din cadrul Institutului Cultural Roman, instalatia Found.Lost.Found va putea fi vizitata in cadrul Romanian Design Week 2016 (20 mai – 5 iunie 2016, Piata Amzei, Bucuresti), precum si in cadrul expozitiilor temporare de bijuterie contemporana O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei in cadrul Muzeului de Arta Cluj-Napoca (10-19 iunie 2016) si Muzeului National de Istorie Bucuresti (23 iunie – 24 iulie 2016) cu sprijinul AFCN - Administatia Fondului Cultural National.

Locatie: Institutul Cultural Roman, Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, Bucuresti
Ora deschidere: 18.00
Accesul se face pe baza de RSVP la adresa de e-mail contact@assamblage.org 

Adelina Petcan - HIDE necklaces

Adelina Petcan - HIDE necklaces


Andreia Popescu -SOME GOLD BRACELET

Andreia Popescu -SOME GOLD BRACELET


Ioana Ardelean -CUT LINGOT NECKLACE, BURNT STRUCTURE RING

Ioana Ardelean -CUT LINGOT NECKLACE, BURNT STRUCTURE RING


Otilia Mihalcea -POSSIBLE

Otilia Mihalcea - POSSIBLE

romania-lostfoundlost--agnese-savito

Romania - Lost.Found.Lost - Agnese Savito


FB ICR-01.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate