Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 august 2019
Recomandări
Expoziția Tania Mouraud - OTNOT debutează pe billboard-uri din București
(Arte vizuale)
Tania Mouraud - OTNOT.
19 mai - 31 iulie 2016.
Vernisaj: 19 mai, de la ora 19.00, Eastwards Prospectus (str. Plantelor nr. 50)
eastwardsprospectus.com | taniamouraud.com | #TaniaMouraud

Expozitia Tania Mouraud – OTNOT, ce se va desfasura la galeria Eastwards Prospectus intre 19 mai si 31 iulie, debuteaza deja in spatiul urban prin intermediul a numeroase panouri publicitare din Bucuresti. Capitala va fi urmata de Bacau, Iasi, Buzau, Sibiu, Pitesti, Cluj si Roman, orasul natal al tatalui Taniei Mouraud. Pornind de la un vers de Benjamin Fondane (B. Fundoianu), artista franceza stabileste o interactiune cu trecatorii prin aceasta interventie urbana, cu scopul de a sublinia responsabilitatea individuala a oamenilor de a-si asuma o pozitie si de a lua atitudine. Este pentru prima data cand Tania Mouraud intervine simultan pe billboard-uri din mai multe orase. 

Figura majora a artei contemporane, Tania Mouraud va avea la Eastwards Prospectus prima sa expozitie personala in Romania. Desfasurata pe ambele etaje ale galeriei, Tania Mouraud - OTNOT include opere de fotografie, video, sunet si digitale. Ele dezvaluie câteva dintre preocuparile principale ale artistei: raportul de forte care se stabileste intre om si natura in prezent, responsabilitatea pe care o avem cu totii fata de mediul inconjurator, dar si responsabilitatea artistului in societate. Titlul expozitiei este preluat din celebrul poem De rerum natura (On the Nature of Things), al lui Lucretiu, si reprezinta o metafora pentru mizele contemporane privind salvarea speciei umane.

Printre fotografiile din expozitie se numara cea mai recenta serie, Balafres (rani deschise), realizata in situri deschise de extractie a lignitului din Germania. Introducandu-ne in inima acestor locuri, artista aduce in discutie tema metamorfozelor din peisajele lumii de azi si a impactului uman asupra mediului inconjurator.

Totodata, publicul va putea vedea, in premiera, cea mai recenta instalatie video a Taniei Mouraud. Intitulata Pandemonium, aceasta face trimitere la anxietatile umane fata de moartea invizibila, generata de poluarea de la nivel global. 

Prin interventia simultana in mai multe orase din Romania, bazata pe versul „CRIERTOUJOURSJUSQUALAFINDUMONDE” al lui Benjamin Fondane (B. Fundoianu), intelectual nascut la Iasi si naturalizat in Franta, Tania Mouraud extinde mesajele expozitiei in spatiul urban. 

Expozitia de la Eastwards Prospectus are loc la mai putin de un an dupa o ampla retrospectiva dedicata Taniei Mouraud de Centre Pompidou-Metz. Alte expozitii personale importante din perioada recenta au fost: Ad Nauseam la Mac/Val, Vitry-sur-Seine (Franta), Exhausted Laughters la Musée d’Art Moderne de Saint-Etienne Métropole (Franta) si J’entends les trains depuis toujours/I keep hearing the trains for ever la Slought Foundation, Kimmel Center si Art Alliance, Philadelphia (SUA).  

Lucrarile Taniei Mouraud se afla in colectiile multor institutii prestigioase, printre care Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Centre Georges Pompidou, Paris, Musée Carnavalet, Paris, CAPC Musée d’art contemporain de Bordeaux, Musée d’Art Moderne, Saint-Etienne, Musée d’Art Moderne et Contemporain, MAMCO, Geneva si Museum of Modern Art, Arnhem.
 
Artista imposibil de incadrat intr-un curent, Tania Mouraud (nascuta in 1942) are o opera polimorfa, intr-o continua evolutie din anii 1960, cand a inceput sa lucreze. Prin pictura, fotografie, instalatii, performance-uri, video sau sunet, ea a explorat relatia dintre arta si legaturile sociale si a cercetat conditia umana in jurul unor teme importante. Tania Mouraud a propus adaugarea unei camere de meditatie in toate apartamentele (1968). Pe panouri publicitare din Paris si-a declarat dezaprobarea fata de societatea care incurajeaza consumul in detrimentul individului (1977). A investigat limitarea perceptiei prin crearea de „mots de forme” (cuvinte de forma) (1989). Din 1998 lucreaza cu fotografie, sunet si video pentru a examina diverse aspecte ale istoriei si ale vietii.
                           
Eastwards Prospectus este o galerie de arta contemporana cu un program vibrant de expozitii dedicate unor valori confirmate din arta internationala, precum si unor artisti in afirmare, in special din Europa de Est, ale caror lucrari au o putere de fascinatie la nivel international. infiintata in 2014, Eastwards Prospectus are un spatiu versatil de expunere, care permite organizarea simultana a doua expozitii sau desfasurarea uneia de amploare pe doua niveluri.  

TANIA MOURAUD_Balafres

Tania Mouraud, Balafres, 2015, print digital pe hartie fine art, ©ADAGP Tania Mouraud, prin amabilitatea artistei si Eastwards Prospectus


TANIA MOURAUD_urban art_Bucharest

Interventie urbana Tania Mouraud, in Bucuresti, 2016. Foto prin amabilitatea Eastwards Prospectus 


TANIA MOURAUD_portret 2015

Portret Tania Mouraud, 2015


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate