Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 august 2019
Recomandări
Cinci artiști români în cadrul Festivalului Saberes e Sabores, Portugalia
(Arte vizuale)
Un eveniment in cadrul Proiectului Contemporanii, Coorganizator ICR Lisabona.

In perioada 19 – 29 mai 2016, cu ocazia Festivalului “Saberes e Sabores de Outras Gentes” din Redondo, Portugalia, se va desfasura, in cadrul proiectului Contemporanii, o rezidenta artistica organizata in parteneriat cu Institutul Cultural Roman din Lisabona si Centrul Cultural Redondo.
Alaturi de Romania se vor alatura festivalului reprezentanti din mai multe tari printre care China, Marea Britanie, Republica Capului Verde, Brazilia, Tunisia, Belgia, Olanda, etc.
Romania va fi reprezentata la Redondo de cinci artisti romani: Ion Grigorescu, Mircea Roman, Mihai Sarbulescu, Andrei Rosetti si Corina Dobre, alaturi de scriitorul Daniel Nicolescu si Mihail Alexandrescu, fotografie.

Festivalul “Saberes e Sabores de Outras Gentes” din Redondo sarbatoreste convetuirea in armonie a comunitatilor prezente in sudul Portugaliei. Menirea artistilor participanti este de a surprinde atmosfera Festivalului in lucrari de grafica si pictura si de a organiza o expozitie in spatiul Centrului Cultural al Municipalitatii din Redondo. Evenimentul va fi impartasit publicului bucurestean in perioada august-septembrie 2016 printr-o expozitie, ce va fi insotita de lansarea catalogul dedicat proiectului: o alcatuire de lucrari de pictura, fotografie si textul documentar.

"Sunt incantat sa constat ca aceasta latinitate se intelege atat de bine. (...) intre portughezi si romani s-a creat o punte evidenta, in toate spatiile. (...) si asta arata ca toate aceste lucruri nu s-ar fi putut intampla si nu se intampla decat pentru ca si autoritatile si artistii, toata lumea, toti intelectualii romani au o foarte buna relatie cu intelectualii portughezi. (...) Repet, aceasta punte si in timp si in spatiu intre doua latinitati asemanatoare nu poate decat sa ne bucure intr-o Europa care in rest e destul de convulsiva",

a afirmat Boroianu, la vernisajul expozitiei de pictura "sapte zile la Redondo", deschisa in luna aprilie 2016 in foaierul Salii Media a Teatrului National "I. L. Caragiale". 

_______________________________
Contemporanii este un proiect initiat si derulat de Asociatia Fauritori care isi propune valorizarea Culturii romanesti actuale prin favorizarea actului de creatie, abordat intr-o perspectiva unitara cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea si sustinerea de activitati artistice si socioculturale: schimburi culturale internationale, tabere de pictura si expozitii - pentru educarea sensibilitatii estetice a publicului.

contemporanii_redondo_pt_maria_pasc


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate