Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 august 2019
Recomandări
Instalart lansează proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank
(Arte vizuale)
Asociatia Culturala Instalart lanseaza proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank joi, 26 mai, in cadrul Romanian Design Week.
Dupa o prima prezenta in Timisoara, anul trecut, si editia din acest an trece prin orasul de pe Bega. Proiectul va ajunge aici in luna noiembrie, prezentand timisorenilor lucrari de design nemaivazute. 

Pana atunci, va prezentam cateva informatii despre ceea ce inseamna, anul acesta, Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank.

Cea de-a patra editie Instalart reuneste sase proiecte de design destinate mediului urban propuse pentru PIDU CENTRAL BUCURESTI, proiect agreat de Primaria Capitalei.

Anul trecut obiectul a creat context. Anul acesta contextul propune obiect. in 2016 Instalart il prezinta pe Mario Kuibus, arhitect, caruia nu-i place cum suna “Bucuresti, Micul Paris”. A initiat in 2007 proiectul TUB, care propune identitate pentru Bucuresti si strategie pentru viitor. TUB este coloana vertebrala a PIDU CENTRAL BUCUREsTI, proiect agreat, aprobat si adoptat de Primaria Capitalei. Astfel, visul lui Mario Kuibus de a reconsidera sintagma “Bucuresti-Micul Paris“ este realizat.

In paralel, Instalart invita sase nume mari in design-ul romanesc sa interactioneze cu TUB-ul lui Mario Kuibus. Vorbim despre Dorin stefan, Corvin Cristian, Robert Marin, Mihai Popescu, Stefan Barutcieff si Madalin Gheorghe. Fiecare a gandit cate un obiect, o instalatie, un concept, pornind de la proiectul lui Mario Kuibus, sustinute de partenerii Instalart astfel:

Dorin Stefan- “Omagiu lui Andrei Cadere” sustinut de Plaza Romania
Corvin Cristian- “Restitutie” sustinut de Bucuresti Mall
Robert Marin- “Bucur” sustinut de Stella Artois
Mihai Popescu- “Portobello Stradale” sustinut de Brikston
Stefan Barutcieff- “Museum Line” sustinut de Kerrock
Madalin Gheorghe- “The ExFormation Panel“ sustinut de Biutiful
Proiectul lui Mario Kuibus, PIDU, este sustinut de Collective.

Fiecare va propune un obiect, o instalatie, un concept, care ar putea sa completeze acest proiect indraznet. Instalart va realiza obiectele cu ajutorul partenerilor si le va expune in perioada Romanian Design Week, atunci cand creativii romani vor ocupa Bucurestiul, in cadrul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank.

Proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank se va desfasura in cladirea Ion Campineanu 2-4, punct de reper Magazinul Collective, intre 26 mai si 4 iunie. Instalart va deschide proiectul cu Soundopamine, Abasc si John Riley joi, 26 mai si il va incheia cu Nopame si Corvin sambata, 4 iunie. 

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) are ca directie majora crearea unui Centru al Bucurestiului competitiv la nivel national si international. Au fost definite cele mai importante spatii publice si cele mai interesante repere turistice din zona centrala, cuprinse intr-un traseu de doua ore pe jos sau o jumatate de ora cu bicicleta, plecandu-se de la conceptul de camere urbane, ca spatii publice comunitare cu activitati bine definite, integrate intr-un sistem la nivelul intregului oras. 

Proiectul este sustinut de UniCredit Bank, sponsor principal. UniCredit Bank s-a evidentiat de-a lungul timpului prin sutinerea industriei creative, implicandu-se in nenumarate proiecte de design, arhitectura, arta. UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Collective, Brikston, Bucuresti Mall, Plaza Romania, Stella Artois, Kerrock, Biutiful sunt cei sase sponsori care au ales sa se identifice cu cei sase arhitecti. Design cel Mare, Campari, San Pelegrino, Theta, Barrisol, FM Signs, Gripple, Kaustik, Simplu. Maker Shop, Vertigo Metal Design, Inox Style, Sanoland, Benjamin Moore, M&M si Cyclic completeaza lista de parteneri.

VARIANTA-2


header


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate