Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 august 2019
Recomandări
ArCub transformă Bucureștiul într-un tărâm al fanteziei, la începutul lunii iunie
(Arte vizuale)
21 de spectacole de teatru coloreaza strazile orasului timp de patru zile la B-FIT in the Street.
Fie ca iti plac basmele, povestile istorice sau efectele speciale, ArCub iti face pofta de fantezie cu singurul festival international de teatru de strada din Bucuresti, B-FIT in the Street.
Intre 9 si 12 iunie, orasul devine decor fantastic, populat de personaje neasteptate care se amesteca in multime si interactioneaza cu trecatorii.

Cea de-a opta editie B-FIT in the Street! aduce la Bucuresti 21 de spectacole de teatru, 9 tari participante si sute de artisti. In fiecare seara, in Centrul Istoric, Piata Universitatii sau Piata George Enescu, spectacolele nocturne vor lumina panorama orasului cu jocuri de foc si acrobatii aeriene sau cai uriasi, iar pe timp de zi, numerele interactive de teatru de strada ii vor face pe bucuresteni sa dea nas in nas cu o adevarata galerie de tablouri umblatoare, contese, girafe, arlechini sau balerine de dimensiuni gigantice.

Austria, Spania, Marea Britanie, Germania si Italia sunt cateva dintre tarile participante la B-FIT in the Street! 2016, o editie cu un program eclectic de pantomima, circ, comedie, dans, acrobatie, muzica de strada si parada, din care nu lipsesc nici reprezentatiile romanesti semnate de Teatrul Masca, numerele cu caracter educativ din Slovacia si productiile de anvergura din Franta si Olanda.

„Prima editie B-FIT in the Street! din 2008 a pornit de la o provocare, aceea de a schimba, timp de cateva zile, felul in care orasul traieste, tocmai pentru a ajunge astfel la oamenii care il locuiesc si pentru a declansa in acestia o schimbare - fie ca este vorba de starea lor de spirit sau de felul in care se raporteaza la Bucuresti. De anul trecut insa, rolul festivalul a devenit si mai mare”,
spune Mihaela Paun, directorul ARCUB.

Incepand din 2015, Festivalul International de Teatru de Strada B-FIT in the Street! face parte dintr-o serie de evenimente care sustin candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021, un proces ce urmareste sa transforme bucurestenii din simpli locuitori in participanti si chiar modelatori ai vietii culturale a orasului.

Timp de patru zile, B-FIT in the Street! 2016 deschide asadar strazile Bucurestiului si creeaza un spatiu de interactiune intre locuitori, turisti, artisti si oras prin intermediul artei ce functioneaza in afara limitelor de limba si varsta- teatrul de strada.

Informatii despre trupele de teatru de strada participante si inregistrari video de la editiile anterioare sunt disponibile pe website-ul festivalului http://www.bfitfestival.arcub.ro/.

Accesul la toate reprezentatiile din cadrul festivalului este gratuit.

A-ta-ka


Ballerinas


Big names


Living gallery - Andy Warhol


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival International de Jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzica Clasica, Bucharest Music Film Festival si al Festivalului International al Luminii Spotlight.

Afis Bfit 2016


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate