Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
10 iulie 2020
Recomandări
Un nou Aman de record în licitație
(Arte vizuale)
Licitatia de Vara aduce la Artmark o selectie spectaculoasa de capodopere, cu estimari maxime ajungand la aproape un milion de euro. 181 de loturi cu potential concret de a realiza numeroase recorduri de autor, peste 10 vedete semnate de artistii consacrati, estimate fiecare la cateva zeci de mii de euro si un sezon 2015-2016 ce se indreapta spre final cu cea mai importanta licitatie a pietei de arta de pe 2016.
Asa se anunta arta la vara!

Dupa ce in septembrie 2015, Theodor Aman obtine un record absolut de 160.000 euro pentru opera "Natura statica cu capsuni", in iunie 2016, acesta revine in licitatie cu o opera similara, "Natura statica cu cirese, caise si tutun", realizata in aceeasi perioada de creatie. Opera actuala provine din colectia istorica a medicului Carmen Busulenga-Nicolau, autor a numeroase studii de specialitate (ginecologie, medicina infantila si pediatrica, pneumologie) si medic la Clinica de Pediatrie a Spitalului "Grigore Alexandrescu" (anii '60-'70). Opere corespondente cu cea din licitatia actuala, a carei valoare artistica este de calibru muzeal, se pot intalni la unele dintre cele mai importante muzee de arta din tara: Muzeul Aman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National Brukenthal sau Muzeul de Arta Craiova.  Estimarea operei se afla intre 70.000 – 110.000 euro.

Nicolae Grigorescu se remarca in Licitatia de Vara cu opera "Mocan cu turma de oi", care reprezinta unul dintre motivele care l-au consacrat. Opera este realizata in ultima perioada artistica, atunci cand starea sa de sanatate precara nu ii permitea sa mai petreaca prea mult timp afara pictand. De aceea, folosea panele mici si medii de lemn (asa cum este si al operei de fata, 24 x 14 cm), care puteau fi carate si pictate in fata motivului. "Eu nu reviu. Cat am putut prinde dintr-o data, atata ramane. Daca nu-mi place, sterg si incep din nou", marturisea Grigorescu. Opera este estimata intre 20.000 – 35.000 euro. 

Desi licitatia abunda in opere-vedeta, un procentaj de peste 60% dintre acestea se afla la valori accesibile si atragatoare pentru colectionari si iubitori de arta. Nume precum Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrascu, Victor Brauner, Max Herman Maxy, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Nicolae Darascu, Ion Theodorescu-Sion, Stefan Dumitrescu, Camil Ressu, Adam Baltatu, Ion Tuculescu, Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba, Horia Bernea, Constantin Piliuta si multi altii ispitesc publicul la o vizita in Palatul Cesianu-Racovita. Expozitia va fi deschisa pana miercuri, 22 iunie, la Artmark, iar Licitatia de Vara va avea loc joi, 23 iunie, ora 19:30, la Athéné Palace Hilton. 

Floarea-soarelui, Alexandru Ciucurencu
Floarea-soarelui, Alexandru Ciucurencu

Hanul lui Mamut, Nicolae Darascu
Hanul lui Mamut, Nicolae Darascu

Mocan cu turma de oi, Nicolae Grigorescu
Mocan cu turma de oi, Nicolae Grigorescu

Natura statica cu cire?e, caise ?i tutun, Theodor Aman

Natura statica cu cirese, caise si tutun, Theodor Aman


Peisaj din Valea Buzaului, Stefan Luchian

Peisaj din Valea Buzaului, Stefan Luchian


Reverie, Nicu Enea
Reverie, Nicu Enea
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate