Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
10 iulie 2020
Recomandări
Acrobații, ploaie de fulgi și artificii în prima zi de B-Fit in the Street!
(Arte vizuale)
Mii de bucuresteni si turisti au intampinat ieri trupele participante la cea de-a opta editie a festivalului international de teatru de strada. Ziua de 9 iunie a marcat deschiderea celei de-a opta editii B-FIT in the Street! organizata de ARCUB, prin prezentarea trupelor sosite la aceasta editie.
Dupa ce trupele din Spania, Marea Britanie, Italia, Slovacia, Germania, Romania si Olanda au facut cunostinta cu publicul bucurestean, acestia au impanzit strazile principale din Centrul istoric cu spectacole itinerante de acrobatii pe catalige, personaje  fantastice, muzicanti, statui vivante, dar si spectacolul Zidul  al celor de la Teatrul Masca. 

Momentul cel mai asteptat al primei zile de B-FIT in the Street! 2016 a fost spectacolul nocturn Dream, in care artistii francezi au umplut Piata Universitatii cu sfere gigantice, jocuri pirotehnice si acrobatii aeriene. Prima seara s-a incheiat intr-o ploaie de fulgi, artificii si baloane plutitoare.

Diseara programul B-FIT in the Street! continua de la ora 17 cu spectacolele itinerante pe strazile principale din Centrul Istoric ce invita publicul bucurestean sa descopere Bucurestiul cu alti ochi. De la ora 21:30, incepe in Piata Universitatii spectacolul cu o singura reprezentatie A-TA-KA si Harlequins.

© Alberto Gro?escu

foto by Alberto Grosescu


Sambata, de la 21:30 - B-FIT in the Street! transforma Piata George Enescu intr-o scena deschisa, cu proiectii video si decoruri la scara mare, prin productia olandeza Globe. Incepand cu ora 22.20 are loc parada artistilor, pe Calea Victoriei, de la Ateneu spre Piata Universitatii, unde de la 22:45 are loc reprezentatia celor de la Quidams - spectacolul Horses of Light and Pegasus.

Ultima zi de B-FIT in the Street! incepe duminica, de la ora 17 cu lectii de istorie in aer liber aduse de artisti din Austria, galerii de tablouri interactive din Slovacia, ritmuri de fanfara burlesca din Franta si numere de suprarealism magic inspirate din picturile lui Dali, ce vor tine publicul pe strazi pana tarziu in noapte. 

B-FIT_ziua1_foto-Andrei_Gindac_DREAM

foto by Andrei Gindac


In premiera pentru editia din 2016, B-FIT in the Street! isi largeste aria de actiune si aduce teatrul de strada in cartierele orasului, in calitate de eveniment integrat in candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. In paralel cu spectacolele itinerante din centrul orasului, bucurestenii sunt asteptati sambata, 11 iunie, de la ora 18, in Parcul Humulesti din Ferentari si duminica, 12 iunie, de la ora 17, in Parcul Moghioros din Drumul Taberei, pentru reprezentatii B-FIT in the Street! din Franta (Imperial Kikiristan), respectiv Italia (Flag Wavers Rioni).

B-FIT_ziua1_foto-Sorin Toma_1

foto by Sorin Toma


Programul complet al festivalului si detalii despre trupele participante si spectacole sunt disponibile pe www.bfitfestival.arcub.ro si pe Facebook, pe pagina B-FIT in the street.

B-FIT_ziua1_foto-Sorin Toma_13

foto by Sorin Toma


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival International de Jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzica Clasica, Bucharest Music Film Festival si al Festivalului International al Luminii Spotlight.

Afis Bfit 2016


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate