Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
10 iulie 2020
Recomandări
Brauner în licitație după 3 ani
(Arte vizuale)
Artmark scoate la iveala in Licitatia de Vara o opera importanta de Victor Brauner, unul dintre cei mai renumiti artisti romani avangardisti – prima de impact si de remarcat dupa celebrul record de 120.000 euro pentru "Poetul Geo Bogza arata capului sau peisajul cu sonde".
Realizat la inceputul carierei artistice, "Portret de fata" este una dintre operele care anticipeaza nonconformismul si noutatea pe care Brauner le va aborda ulterior in stilistica suprarealista ce l-au facut celebru in plan mondial. Opera a participat la numeroase expozitii si este reprodusa in mai multe albume si carti de arta.

O lucrare dintr-aceeasi perioada de creatie a fost adjudecata de curand la Sotheby’s pentru  suma de 25.000 euro in Licitatia de Arta Impresionista si Moderna. Estimarea in cazul operei de fata se situeaza intre 15.000 – 25.000 euro.

Un alt avangardist rar intalnit in licitatii, dar prezent in Licitatia de Vara 2016 este Max Herman Maxy cu doua opere "Fabrica de cherestea" (estimare: 3.000 – 5.000 euro) si "Gradina cu flori" (estimare: 3.000 – 5.000 euro), din stilistica de revenire la realism.

O surpriza oferita de Artmark este si "Mare albastra" de Ion Tuculescu, apropiata de opera care detine actualmente recordul de autor al artistului de 105.000 euro si adjudecata in 2011 la Artmark - "Mare fermecatoare". Opera este estimata intre 35.000 – 55.000 euro si a participat in expozitia celei de-a 31-a editii a Bienalei Internationale de Arta de la Venetia din 1966. Peisajul este realizat in ultima perioada de creatie a artistului, cea mai importanta din punct de vedere artistic si, totodata, cea mai bine cotata pe piata romaneasca de arta. 

Expozitia Licitatiei de Vara poate fi admirata pana miercuri, 22 iunie, iar licitatia va avea loc joi, 23 iunie, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton. 


Fabrica de cherestea, Max Herman Maxy
Fabrica de cherestea, Max Herman Maxy

Gradina cu flori, Max Herman Maxy
Gradina cu flori, Max Herman Maxy

Mare albastra, Ion Tuculescu
Mare albastra, Ion Tuculescu

Portret de fata, Victor Brauner
Portret de fata, Victor Brauner

Prapor mare, Horia Bernea
Prapor mare, Horia Bernea

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate