Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
10 iulie 2020
Recomandări
Quartet Gala - Legendele dansului, la Întâlnirile JTI
(Arte vizuale)
Mats Ek,  va prezenta pe 7 si 8 octombrie, la Teatrul National Bucuresti, in cadrul Intalnirilor JTI, doua lucrari coregrafice extraordinare, alaturi de sotia si muza sa, Ana Laguna.
Mats Ek este laureat al Premiului Europa pentru Teatru, care i-a fost decernat pe 26 aprilie, la Craiova.
Acest premiu reprezinta cea mai prestigioasa recompensa europeana din domeniul teatrului, fiind acordat personalitatilor sau intitutiilor care au contribuit la realizarea unor evenimente culturale esentiale in intelegerea si cunoasterea reciproca a oamenilor. Castigatorul a fost desemnat pentru intregul sau parcurs artistic, dintre personalitatile de prim-plan ale teatrului international.

Mats Ek a mai fost prezent la intalnirile JTI in 2005,  in calitate de coregraf al Cullberg Ballet, cu trei lucrari antologice - Aluminium, creatie proprie, Empty House si Negro con Flores, ambele semnate de Johan Inger -, foarte apreciate la momentul respectiv de public, presa de specialitate si critica.

La editia din 2016 a intalnirilor JTI, alaturi de Mats Ek si Ana Laguna, vor dansa alte doua nume legendare, Susanne Linke si Dominique Mercy. Cei patru artisti, selectati de coregraful Daniele Cipriani, vor interpreta o gala originala - Quartet Gala, demonstrand ca in pofida trecerii anilor, sau poate chiar din acest motiv, dansatorii maturi sunt izvor nesecat de experienta, emotii, intelepciune, profunzime.

Ek (70 ani) va interpreta impreuna cu Ana Laguna (61 ani), Cartoful si Amintirea, oferind publicului  ocazia intr-adevar unica de a admira un cuplu celebru dansandu-si „autobiografia” si rara sansa de a-l vedea pe coregraful Ek dansand. Impreuna, cei doi artisti emana o energie puternica, iar chimia dintre ei este de-a dreptul palpabila.

Cartof este un dialog al unui cuplu cu vechime. O privire ludica si morocanoasa catre „chinul” de a convietui, plin de contraste, bine conceput in drama sa puternica si presarat cu accese de umor patrunzator. Amintire (…) prezinta fragmente din viata de zi cu zi a echipei formate din sot si sotie, lasand pe seama dansului puterea de a sugera amplitudinea cuvintelor nerostite, care leaga doua fiinte umane, pasind pe aceeasi carare a calatoriei lor existentiale
Leonetta Bentivoglio, critic de arta teatrala

Dominique Mercy (65 ani), celebru interpret al Pinei Bausch, va duce publicul in atmosfera specifica Teatrului Bausch, interpretand solo-ul Baiatul acela cu ziarele (That Paper Boy), in coregrafia lui Paschal Merighi.

Dansatoarea si coregrafa de origine germana recunoscuta la nivel international, Susanne Linke (71 ani) va interpreta Un Solo pierdut...Cu salutari catre Dore (A Lost Solo...With Greeting To Dore) realizata in 2014 si bazata pe versiunea exploziva a fascinantei creatii Sarbatoarea Primaverii (The Rite of Spring), de Igor Stravinsky.

Inaugurate in anul 2000, de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, Intalnirile JTI  au gazduit dansatori, coregrafi si trupe de balet celebre: Nacho Duato si Compania Nacional De Danza, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Gigi Caciuleanu si Baletul National din Chile, Alonzo King Lines Ballet, Vortice Dance Company, Maria Pagés si Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan Company.

QUARTET GALA teatro ARGENTINA 24.06.2015 di DANIELE CIPRIANI


QUARTET GALA teatro ARGENTINA 24.06.2015 di DANIELE CIPRIANI


Evenimentul este organizat si in acest an de Fundatia Art Production, beneficiind de consilierea artistica a Silviei Ghiata.

Va asteptam la intalnirile JTI!

Biletele se gasesc la Agentia Teatrului National Bucuresti (tel. 021-314.71.71), in reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Carrefour, benzinariile OMV, librariile Carturesti, Humanitas) si online pe www.eventim.ro si www.mystage.ro

GALA QUARTET_WEB

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate