Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
New Artists: noua expoziție de la ArCub
(Arte vizuale)
Impreuna cu 16 noi artisti romani redesenam Bucurestiul, timp de o luna, la Hanul Gabroveni.
Incepand cu 12 iulie 2016, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti va deschide expozitia New Artists, ce cuprinde o selectie de lucrari de arta contemporana semnate de saisprezece nume proaspete din lumea artistica romaneasca.
Artistii au absolvit Universitatea Nationala de Arte Bucuresti in ultimii ani sau sunt inca inrolati intr-o forma de studiu. Vernisajul va avea loc marti, 12 iulie 2016, ora 19:00.

Criteriile dupa care a fost realizata selectia sunt inovatia, capacitatea de a avea un sistem propriu de gandire si niste referinte solide in aria de interes specifica, precum si creativitatea si libertatea de expresie vazute ca  vectori ai procesului artistic. Artistii selectati au absolvit diverse departamente din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti si folosesc medii de expresie diferite, de la pictura, sculptura si asamblaj, pana la video, performance sau tehnici mixte.

Integrarea artistilor in societate este si va ramane mereu o discutie deschisa. Dupa cum arata lucrurile astazi, societatea mare se formeaza din micro-societati, grupuri si multimi disparate ce urmaresc impreuna o idee sau sunt comasate conjunctural. Artistilor, fiind centrati pe sine, le este mai dificil sa lucreze in comunitati sau in colective, in care sa isi disipe identitatea in favoarea binelui comun. scoala creeaza individualitati si se concentreaza pe ascensiune si afirmare personala, mai ales in profesiile liberale. Desi legati sub o forma sau alta de traditie – prin tehnici, prin materiale sau prin teme, artistii nostri noi cauta moduri personale de a exprima idei care cu siguranta au mai fost exprimate de alte voci, in alte contexte, insa sensul lor se schimba si se adapteaza noului context si noilor vecinatati.

Selectia a fost realizata de artista Simona Vilau, curatoarea expozitiei, in urma vizitelor la ateliere si expozitii. Aceasta expunere colectiva are ca scop evidentierea celui mai nou segment al prezentului scenei artistice locale. Expozitia este un prilej pentru artisti, curatori si galeristi sa faca cunostinta cu noile figuri promitatoare si, in acelasi timp, incurajeaza creatia artistica, oferind un imbold binevenit la inceput de cariera.

Expozitia New Artits se desfasoara la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in perioada 12 iulie – 12 august si sustine candidatura orasului Bucuresti la titlu de Capitala Europeana a Culturii - Bucuresti 2021.

Simona Vilau (n. 1983) este artista stabilita la Bucuresti. Activitatea sa curatoriala s-a desfasurat in paralel cu arta proprie, iar scopul sau principal este sa promoveze si sa sustina, prin expozitii, networking si publicatii, o serie de artisti, vechi sau noi, traditionalisti sau experimentali, ale caror discursuri si demersuri sunt relevante, dar mai putin promovate. De asemenea, este interesata de noi descoperiri artistice, de dinamica cercetarii lui aici si acum si de istoria vie. www.simonavilau.wordpress.com   
   
Artisti: Francesca Badea, Raluca Bajenaru, Dimitrie Budiaci, Alin Carpen, Alexandru Dascalu, Albert Kaan, Rudy von Kronstadt, Raluca Macovei, Ioana Marsic, Bianca Mann, Alexandru Marcus, Catalina Moldoveanu, Ioana Niculescu-Aron, Radu Pandele, Andreea Vladut, Ema Voinescu 

Afis-v5-mic


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate