Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
Balcic, revenit printre români
(Arte vizuale)
Artmark readuce in atentia publicului lucrari exotice remarcabile semnate de maestri ai artei clasice ori interbelice romanesti. Aman, Tonitza, Iser, Bancila, Petrascu, Pallady, Mützner, Bunescu sau Ciucurencu vor fi protagonistii Licitatiei de Orientalism si Calatorii, eveniment ce va avea loc pe 12 iulie la Stejarii Country Club.
Intr-un moment special al pietei de arta romanesti, publicul poate admira una dintre cele mai importante picturi realizate de impresionistul Samuel Mützner, elev al lui Claude Monet, in calatoriile sale apusene: Vanzatoarea de Fructe, capodopera estimata intre 15.000 – 25.000 euro. Opera este pictata in vara lui 1916 in cartierul Santurce din San Juan, capitala toridului Puerto Rico, fiind o lucrare rarisima, semnificativa pentru experienta multiculturala a artistului. Timp de 15 ani, Mützner calatoreste si isi construieste cariera artistica pe 3 continente diferite, adaptandu-si permanent stilul pictural la exotismul peisajelor nipone, caraibiene ori magrebiene. Da astfel nastere unui impresionism autentic si experimentat, axat in special pe studii de expresie, culoare si natura, surprinzand viata si obiceiurile locale. Stabilit la New York in 1917, Mutzner avea sa arate lumii noi, in expozitia sa de la Galeriile Louis Ralston, impresionanta pictura ce va fi licitata marti 12 iulie, la Stejarii.

Un alt eveniment este prezenta, din nou in iulie, a celebratului si extrem de rarului in piata Theodor Aman, intemeietorul scolii romanesti de pictura. Curte interioara in Contrexéville, realizata intr-o calatorie prin mirajul provinciilor franceze in 1879, apartine acelei perioade din creatia lui Aman cand acesta incepe sa se deschida catre pictura realista, pregatindu-se pentru saltul impresionist. Daca in cazul spatiului autohton, Bucurestiul si Sinaia reprezinta singurele locuri pe care Aman le surprinde pe panze, calatoria prin Franta il impinge sa descopere itinerarii fascinante si o lumina noua, mai calda, ce ii deschide culorile si spiritul. Nordul Italiei, Belgia, dar mai ales zonele rurale din Franta pot fi intalnite printre operele realizate de Aman incepand cu 1870. Lucrarea prezenta in licitatie este estimata conservator in intervalul 15.000 – 25.000 euro.

Nicolae Tonitza, unul dintre cei mai inovatori si iubiti pictori romani, ne incanta in prezenta licitatie cu lucrarea Coltunasi, estimata conservator intre 10.000 – 16.000 euro. Realizata in aceeasi perioada cu descoperirea, la Tonitza tarzie, indaratnica, a  Balcicului, florile sale inoveaza prin fundalurile scenografice si decorative, oferind un stil unic, in continuare captivant, in pictura romaneasca.

Licitatia de Orientalism si calatorii va avea loc marti 12 iulie, laora 19:30, la Stejarii Country Club, fiind urmata de ,,Licitatia Mari poeti romani”, ce va incepe la 20:00.  Pe 14 iulie se va incheia sesiunea de licitatii a acestei veri prin alte doua evenimente: Licitatia de Arta Contemporana si Licitatia de Ceasuri si Bijuterii.

11


14


39


54_123


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate