Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
Ultima săptămână din expoziția “O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei” @MNIR
(Arte vizuale)
Pana pe data de 24 iulie mai poate fi vizitata expozitia “O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei”, care alatura in exclusivitate in spatiul Muzeului National de Istorie a Romaniei din Bucuresti obiectele din tezaurul dacic si creatiile contemporane inspirate din acesta, intr-un discurs despre continuitatea valorilor culturale de-a lungul istoriei. Proiectul reuneste 45 designeri de bijuterie contemporana intr-o invitatie de re-interpretare si de raportare personala la mostenirea culturala autohtona.
Prezent in legende, mituri si folclor, tezaurul devine un organism viu care este circulat, asimilat si transformat prin intermediul creatiei artistice contemporane. 

Organizat de Assamblage – Asociatia Natioanala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana cu sprijinul financiar AFCN – Administratia Fondului Cultural National in colaborare cu Muzeul de Arta Cluj-Napoca si Muzeul National de Istorie a Romaniei, proiectul preia o selectie curatoriala a primei editii O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei (prezentata in cadrul Romanian Design Week si Bulgaria One Design Week 2015) si itinereaza si instalatia de bijuterie contemporana si proiectii multimedia FOUND.LOST.FOUND, participarea oficiala a Romaniei la International Fashion Showcase – London Fashion Week 2016.

_DSC5057


23 iunie – 24 iulie: Muzeul National de Istorie Bucuresti
Program vizitare: Miercuri – Duminica, 10.00 – 18.00

*pentru vizitarea expozitiilor se va achita biletul standard de intrare la muzeu. 


Expozitia O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei invita la reflexie. La detasare. La re-atasare. Suntem noi, astazi, urmasii acelor stramosi figurati in manualele de istorie? Vibram la povestea recuperarii artefactelor antice din pricina felului in care am fost invatati sa credem? Sau exista ceva mult mai misterios care anima aceasta bucurie si rezonanta la intalnirea cu trecutul comun? Expozitia reprezinta un proiect-pilot de importanta majora in asumarea trecutului si a memoriei colective in artele contemporane, precum si un punct de referinta in dezvoltarea acestui domeniu în Romania pe o fundatie teoretica si estetica solida. 

«Universal, de-a lungul istoriei, valoarea ofrandelor nu era determinata de cantitatea de aur pe care o continea, ci de ritualul oferirii in sine. Astazi, bijuteria contemporana devine importanta prin semnificatia ei, continuand eternul dialog dintre pretios si valoros. In contextul revizuirii valorilor, una ramane constanta: valoarea culturala a bijuteriei va depasi mereu evaluarea ei materiala.»

David Sandu, curatorul expozitiei.

_DSC5077


Designeri participanti: Adelina Petcan, Andreia Gabriela Popescu, Ioana Ardelean, Otilia Mihalcea – Oval, Aida Sandu, Dana Boneanu, Cleopatra Cosulet, Cristina Socol, Diana Ilisei, Diana Tobosaru, Elena Crisan, Gabriela Secarea, Lucienne Buga, Luiza Teodorescu, Madalina Stoica, Mihaela Dumitrascu, Monica Stanescu, Nicoleta Rossi, Roxana Hodorog, Samira Lamandi, Mariana Rogoz, Alina Carp, Alina Predoiu, Alis Lalu, Ana Barbu Uzura, Anca Pandrea, Andreea Bololoi, Arina Nitulescu, Carmen Watkins, Corina Cubici, Camelia Lupu, Cristina Popa, Diana Vasile, Contemporia, Snob, Loredana Cleja, Mihaela Iacob, Mihaela Ivana, Mona Vulpoiu, Stelian Gagiu, Teodora Rus.
Curator: David Sandu
Exhibition design: arh. Ioana Ardelean
Proiectii multimedia semnate Black Horse Mansion

Organizat de: Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana
Co-finantat de AFCN – Administratia Fondului Cultural National
Parteneri organizatorici: Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj, Muzeul National de Istorie a Romaniei Bucuresti, Ministerul Culturii, Simplu.MakerShop.

_DSC5107


------------
Assamblage  –  Asociatia  Nationala  a  Autorilor  si  Designerilor  de Bijuterie  Contemporana  a  fost  infiintata  in  luna  mai  a  anului  2015  in cadrul  Romanian  Design Week  2015,  ca  urmare  a  nevoii  de  structurare,  promovare  si  sustinere  a  comunitatii  creative  din  ce  in  ce  mai  mari  a  designerilor  de  bijuterie  contemporana  din Romania. Cei peste 350 de absolventi ai Scolii de Bijuterie Contemporana dovedesc ca bijuteria de autor este o forma de arta independenta, cu vizibilitate crescuta în cadrul evenimentelor si expozitiilor nationale si internationale.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

_DSC5267


_DSC5269


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate