Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
Gabriel Obreja & Geta Romanescu @Iulius Mall Iasi
(Arte vizuale)

Incepand de astazi si pana pe data de 13 august 2016, complexul comercial Iulius Mall din Iasi, transcende din nou scopul pentru care a fost creat, redevenind  un camin al artei. 
Intr-un spatiu generos situat la etajul I in aripa noua a mall-ului, vor fi prezente doua expozitii personale de arta plastica care etaleaza lucrari de arta murala din ceramica semnate  de Gabriel Obreja si lucrari semnate de Geta Romanescu.
Reusind sa creeze o atmosfera unitara intre cele doua expozitii, demersurile artistice ale celor doi plasticieni prezinta o colectie de lucrari rafinate si elegante caracterizate de un  puternic efect sinergic pentru compozitiile plastice expuse. 

AFIS GABRIEL OBREJA

Expozitia „Arteopterix”, deschisa in interiorul complexului Iulius Mall din Iasi, se constituie dintr-o organizare de ansamblu a mai multor lucrari de ceramica destinate pentru a fi amplasate pe suporturi murale de dimensiuni variate. Datorita specificului spatiului expozitional, ce poate fi contemplat de la etajul superior al cladirii respective inclusiv intr-o perceptie „in zbor de pasare”, ansamblurile compozitionale dispuse orizontal pot fi percepute cu deformari perspectivice minore, avantaj la care nu se poate accede in nici o alta sala de expozitii din orasul Iasi.        
Pentru a fi in ton cu caracterul semantic al structurilor materiale reprezentate artistic prin intermediul ceramicii sau a lutului nears, titlul expozitiei face o trimitere la zborul metaforic al creativitatii artistice, prefigurand discret o sugestie de arhaic.
Lucrarile artistice prezentate au ca scop final umanizarea ambientala a suprafetelor murale decorate, cu intentia impunerii unei atmosfere intime de camin, atmosfera ce lipseste tot mai mult in acest secol al depersonalizarii generale.
        
                                                                                   Artist plastic Gabriel Obreja

GETA ROMANESCU

Perioada contemporana poate fi definita ca fiind una eclectica, caracterizata de existenta unor lumi diferite, fiecare individ avand propria viziune asupra oricarui aspect sau fenomen specific vietii. Lucrarile de pictura incluse in cadrul expozitiei „Universuri picturale”, structurate pe un teren al clasicismului tehnic, exploreaza diferite forme de viziuni asupra unor simboluri subiective, capabile de a prefigura multitudinea de trairi generate de perceptia realitatii.
Compozitiile plastice prezente pe simeza, aflate intre figurativ si abstract, aluneca uneori pe terenul informalului, generand astfel reprezentari morfologice variate specifice diversitatii materiale si spirituale universale.
Sugestia de transcendenta din unele compozitii este generata de existenta mai multor planuri succesive, separate uneori de portaluri sau usi specifice unor lumi necunoscute.
In plan tehnic, culoarea pusa deseori in pasta groasa, structurata pe un desen viguros, este caracterizata de stralucire si densitate, avand o senzualitate aparte.
Colectia de lucrari expuse reprezinta o analiza a vietii, dar si o oda a acesteia.

                                                                                 Artist plastic Geta Romanescu

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate