Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 ianuarie 2020
Recomandări
Epson, partener la cel mai complex festival din România dedicat artelor vizuale contemporane
(Arte vizuale)
Opt videoproiectoare Epson vor fi utilizate in cadrul Festivalului Amural din Brasov pentru proiectii de filme si video-mapping.
Imprimantele foto Epson vor printa 360 de imagini pentru doua expozitii de fotografie de exceptie.
Epson sustine arta vizuala contemporana prin participarea la cea de-a doua editie a Festivalului Amural, cel mai complex festival din Romania dedicat artelor vizuale contemporane. 
In cadrul evenimentului desfasurat in perioada 1-4 septembrie la Brasov, Epson va pune la dispozitia organizatorilor videoproiectoare si imprimante pentru activitatile de video-mapping, cinema, dar si pentru expozitii.

Opt proiectoare vor fi utilizate pentru proiectii, noutatea evenimentului din acest an fiind video-mappingul. 14 artisti video isi vor expune creatiile in cadrul festivalului. De asemenea, unul dintre proiectoarele Epson va fi utilizat pentru proiectiile de filme din curtea colegiului Aprily Lajos din Brasov.

Epson va furniza astfel patru proiectoare EB-Z10005 cu lentila standard care dispun de o luminozitate de 10.000 de lumeni, oferind imagini clare, in culori vii, la rezolutie XGA. Un alt model de proiector ce va fi furnizat de Epson pentru Festivalul Amural este  EB-Z9750U care dispune de o luminozitate de 7.500 de lumeni si include o gama larga de optiuni pentru lentila. Tot o luminozitate de 6.000 de lumeni are si modelul EB-G6900WU Full HD cu functii inovatoare cum ar fi corectia imaginii pe suprafete curbe si colturi de perete, pentru ca imaginile sa fie proiectate pe suprafete neuniforme fara a fi distorsionate. De asemenea, pentru proiectiile de filme, la festivalul de la Brasov vor fi folosite EB-1960, un proiector de 5.000 de lumeni care imbina rezultatele de inalta calitate, functiile cu valoare adaugata si accesibilitatea si EB-1985 care furnizeaza imagini clare, chiar si pe lumina diurna, datorita luminozitatii de 4.800 lumeni. 

Toate cele 5 modele de proiectoare Epson care vor fi utilizate in cadrul Festivalului Amural sunt dotate cu tehnologia 3LCD. Tehnologia patentata Epson foloseste un motor optic pe baza de semiconductoare cu 3 cipuri pentru a oferi culori incredibil de luminoase si de realiste, creand un nivel uimitor de autenticitate.

Totodata, Epson va fi partenerul expozitiilor de fotografie din zona Turnul Alb unde vor fi expuse 360 de lucrari tiparite in format A1, A2, A3 sau A4.. 

Pentru printarea fotografiilor de format A4 si A3 a fost folosit modelul ITS L1800, o imprimanta A3+ compacta, cu sase culori care imprima fotografii in aproximativ trei minute. Mai mult, sistemul sau de recipiente de cerneala de mare capacitate permite tiparirea a 1.500 de fotografii, fara a fi necesara reumplerea. Lucrarile de format A2 si A1 au fost tiparite cu imprimanta SureColor SC-P7000. Fiind echipata cu un set de cerneluri UltraChrome HDX de tip pigment cu zece culori, SC-P7000 poate reda 98% din codurile Pantone®  pentru a crea rezultate de o calitate superioara, de mare precizie, in culori stralucitoare. Datorita rezistentei superioare la lumina, printurile vor continua sa arate excelent mult timp dupa ce sunt create. De fapt, printurile pe hartie fotografica lucioasa premium pot rezista pana la 60 ani.

Desi este de abia la cea de-a doua editie, festivalul Amural are deja un renume datorita modului in care este transpusa artavizuala in diverse forme de expresie, de la fotografie, pictura, pana la video-mapping, una dintre cele mai in voga metode de exprimare artistica. Ne bucuram ca putem fi partenerii acestui tip de eveniment care a adunat deja anul trecut peste 14.000 de vizitatori si cu siguranta, anul acesta, va avea un succes si mai mare datorita celor 80 de artisti din Romania si din afara tarii care vor fi prezenti in cele 20 de locatii ale festivalului”, 

a declarat Simona Decuseara, Sales & Marketing manager Epson Romania si Bulgaria.


La editia din acest an, vor mai avea loc expozitii de pictura murala unde trei artisti, Mr. Thoms (Italia), Obie Platon si The Orion, isi vor expune creatiile, expozitii de ilustratie aferente unui numar de 10 artisti, alte 11 expozitii realizate de artisti nationali si internationali de visual poetry, doua expozitii de pictura, alte doua de GIF-uri virale si o expozitie de design grafic conceputa de Radu Manelici.

Dupa prima editie, Festivalul Amural s-a ales cu trei trofee la Premiile Anului in Cultura de la Brasov: Festivalul Anului, Debut si Expozitia Anului. Mesajul principal al evenimentului este acela ca Amural este un festival orientat catre oameni, creat ca o experienta care sa-i bucure si sa-i inspire.

afis-amural-festival-vizual


Despre Epson
Epson este un lider global in tehnologie, dedicat conectarii oamenilor, lucrurilor si informatiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte si precise. Avand o gama de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneala si sisteme de imprimare digitala pana la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenti, sisteme de detectie si roboti industriali, compania se concentreaza asupra stimularii inovatiilor si depasirii asteptarilor clientilor in ceea ce priveste imprimantele cu jet de cerneala, comunicarea vizuala, echipamentele portabile si robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 67.000 de angajati in 90 de companii din intreaga lume si se mandreste cu contributiile aduse comunitatilor in care isi desfasoara activitatea si cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.
www.global.epson.com

Despre Epson Europe 
Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia si Africa. Cu 1.700 de angajati, vanzarile Epson Europe pentru anul fiscal 2015 au fost de 1.577 milioane de Euro. http://www.epson.ro

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate