Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 aprilie 2024
Recomandări
Bucureștiul Nevăzut – povești și mistere grafice de la periferia orașului
(Arte vizuale)
Pe 1 septembrie 2016 a debutat la Ateneul Roman expozitia Bucurestiul Nevazut, care celebreaza pitorescul unor locuri mai putin cunoscute din Bucuresti. Expozitia reuneste lucrarile artistilor Sanda Butiu, Daniela Dontu, Mihail Gavril, Mirela Hagiu, Marilena Murariu, Nadejda Lungu si Silviu Parascan.
 
Proiectul Bucurestiul Nevazut reprezinta prin lucrari de arta zonele periferice ale orasului si se desfasoarta ca o caravanta cu mai multe popasuri inspirate. Dupa debutul la Atenerul Roman, expozitia va putea fi vazuta în perioada 26 septembrie-8 octombrie în cadrul Elite Art Gallery, initiatorul proiectului.

Incarcat de istorie, Bucurestiul se remarca prin mostenirea arhitecturala  si artistica, locuitori grabiti sa se identifice cu ritmul alert si povestile cladirilor umbrite de timp. În acest context urban, in continua miscare reperele de identificare ale orasului s-au concentrat pe zonele centrale, eclipsand prin diversitatea si unicitatea lor monumentele aflate la periferie. Etapele de dezvoltare ale orasului poarta amprenta istoriei iar marturiile trecutului se regasesc si in cartierele periferice pe a caror strazi se ascund povesti nespuse. Lista monumentelor istorice din Bucuresti inregistreaza situri arheologice si monumente de arhitectura de o deosebita importanta istorica pe teritoriul mai multor cartiere periferice ale orasului. Cartierele periferice, construite concomitent cu intemeierea orasului, constituie nevazutul caci istoria si monumentele acestor locuri sunt necunoscute atat locuitorilor cat si strainilor care ne viziteaza.

Pentru ca arta inseamna comunicare, proiectul Bucurestiul Nevazut, scoate la lumina cartierele necunoscute ale orasului prin lucrari de pictura. Vizita de cercetare a vizat cartierele Baneasa, Voluntari, Bucurestii - Noi, Chitila, Giulesti, Militari, Pantelimon si Berceni. Artistii, inspirati de diversitatea locurilor vizitate, au sintetizat un bagaj vizual generos pe care îl ofera publicului din perspectiva contemporana.

Proiectul este finantat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti – ARCUB - in cadrul programului Bucuresti Orasul in-vizibil si are drept scop evidentierea aspectelor pozitive, frumoase si necunoscute ale locurilor mai putin vizibile din Bucuresti. 

afis-buc-nevazut-web


Elite Art Gallery are drept scop promovarea artistilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistica, abordari inovatoare ale artei moderne precum si ale unor valori deja consacrate. Asociatia implementeaza proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar si proiecte educationale.

ARCUB are misiunea sa celebreze mostenirea culturala a orasului, sa ocroteasca si sa promoveze identitatile creative ale metropolei contemporane si sa pozitioneze Bucurestiul pe harta culturala a Europei. Fondat în 1996 ca serviciu public de cultura, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti este singura institutie de profil din Romania care are rol de legatura între autoritatea locala si societatea civila. Pentru ca ARCUB se afla sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, proiectele culturale pe care le realizeaza au o importanta componenta socio-educativa.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate