Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 ianuarie 2020
Recomandări
Explorează Bucureștiul cu Harta Senzorială
(Arte vizuale)
In cel mai bun spirit al unei capitale europene, va propunem in aceasta toamna o experienta absolut savuroasa: sa cartografiem impreuna orasul zilelor noastre in cautarea celor mai efemere, dar atat de emotionante, amintiri ale lui: cele senzoriale.
Veti explora alaturi de noi case vechi, mai putin cunoscute ale Bucurestiului, vom asculta povestile oamenilor care le-au dat, candva, viata si ne vom intalni cu aceia care mai locuiesc inca acolo.
Vom vorbi despre muzica (si-o vom asculta), vom amusina mirosuri, vom gusta mancare si vom bea aceleasi bauturi ca ei.

Harta Senzoriala a Bucurestiului va dezvalui participantilor povesti si amintiri ale unor personalitati marcante ale capitalei si va redescoperi impreuna cu acestia casele in care au locuit, unele dintre ele necunoscute pana acum publicului.

Paul Dunca
, ghid si performer, ne va indruma prin straturile vizuale, auditive, olfactive, tactile si gustative ale unor case cu trecut bogat, cu ajutorul instalatiilor video si audio, dar si al unor invitati speciali. 

Episodul pilot al Hartii Senzoriale, proiect inclus in Candidatura oficiala Bucuresti 2021, va cuprinde 8 tururi programate pentru datele de 21, 23, 24, 29 SEPTEMBRIE si 1, 2, 7 si 9 OCTOMBRIE, cu incepere de la ora 19.00.

Participarea la tururi este gratuita si se face pe baza unei inscrieri prealabile pe  http://hartasenzoriala.com/tururi/  sau prin email la adresa povesti@hartasenzoriala.com. Numarul maxim de participanti la fiecare tur este de 15 persoane.

Harta Senzoriala a Bucurestiului este un proiect cultural care consta intr-un tur ghidat performativ prin istoria recenta si mai putin recenta a unor locuri relevante pentru oras. Utilizand conceptul site-specific, Harta Senzoriala a Bucurestiului pune in evidenta cladiri pe langa care locuitorii orasului trec, in goana cotidina, fara sa le acorde mare atentie si astfel fara sa le cunoasca trecutul. 

Conceptul Cristinei Modreanu, curatoare de artele spectacolului, a fost pus in practica de o echipa care a lucrat colaborativ pentru fiecare statie a turului ghidat. Casele vizate au fost documentate imersiv, prin mijloace specifice, cu accent pe o serie de interviuri cu cei care au locuit si cei care locuiesc in prezent in acestea.
Echipa proiectului: Cristina Modreanu, coordonator proiect; Paul Dunca, ghid si performer; Maria Draghici, video artist; Ileana Szasz, antropolog; Ear to Bucharest: Mara Maracinescu si Denis Bolborea, sound architects; Roxana Crisan, producator, Ioana Gontea, comunicare.

Cu ajutorul partenerilor de la Eurolines si Tui TravelCenter va transportam rapid nu numai in diferite locuri din Bucuresti,  ci si dintr-o epoca in alta.
Detalii si informatii suplimentare sunt disponibile pe www.hartasenzoriala.com .


afis-hsb-bacovia-micsorat


afis-hsb-bercovici-micsorat


afis-hsb-musatescu-micsorat


afis-hsb-sturza-pop-micsorat

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate