Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 ianuarie 2020
Recomandări
7 zile de conferințe, expoziții, lansări de carte, ateliere și vizionări de film
(Arte vizuale)
Ce noutati pregateste ARCUB pentru cea de-a cincea editie a festivalului de jazz de la Bucuresti si ce se intampla la intalnirile din culisele jazzului, intre 19 si 25 septembrie, la Hanul Gabroveni.
Cu sapte zile de festival, o gama variata de evenimente conexe, cinci zile de concerte live cu 15 trupe si artisti de jazz din America, Romania, Germania, Finlanda, Bulgaria si India, Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB pune Bucurestiul pe harta capitalelor Europene in care jazzul da start-ul melancoliei de toamna, cu ocazia celei de-a cincea editii Bucharest Jazz Festival, ce se desfasoara intre 19 si 25 septembrie, atat in Piata George Enescu, cat si la ARCUB – Hanul Gabroveni.
 
La fel ca in fiecare an, ARCUB pregateste un element nou si pentru aceasta editie Bucharest Jazz Festival. Dupa premiera New Jazz Works de anul trecut, o initiativa ARCUB de impulsionare a compozitorilor romani de jazz, si dupa ce, incepand cu editia a treia, Bucharest Jazz Festival a inaugurat evenimentele conexe de la sediul ARCUB, in acest an, Bucharest Jazz Festival incurajeaza publicul tanar sa guste o portie fina de jazz, alaturi de artisti internationali aflati in premiera in Romania.

Noul director artistic al festivalului, interpreta de jazz Teodora Enache, dezvolta in acest an workshop-urile Bucharest Jazz Festival, unde tinerii muzicieni si fani ai jazzului au ocazia sa ii intalneasca, fata in fata, pe cativa dintre artistii internationali din line-up-ul festivalului, intr-o serie de ateliere si master class-uri sustinute la ARCUB.

”Un nou aspect al festivalului din aceasta editie il reprezinta educatia tinerilor muzicieni romani. in acest sens, Bucharest Jazz Festival 2016 propune publicului valoroase workshopuri, in care modele ale generatiei tinere dezvaluie din secretele si povestile unor cariere cu decenii de experienta in spate.”

Teodora Enache – director artistic Bucharest Jazz Festival

Cu o agenda ticsita de evenimente conexe in fiecare zi a festivalului, Bucharest Jazz Festival 2016 a pregatit pentru deschiderea de luni, 19 septembrie, un vernisaj de fotografie, ce exploreaza legatura dintre corp si instrumentele muzicale, dar si o intalnire in exclusivitate cu unul dintre jurnalistii revistei Jazz Hot. 

Pe 19 septembrie, de la ora 19:00, va asteptam asadar la sediul ARCUB, din strada Lipscani 84-90, la vernisajul expozitiei de fotografie Musical Body Sounds semnata de Jakab Tibor, artistul roman detinator a 865 de premii internationale. In aceeasi seara, avem ocazia de a sta de vorba cu jurnalistul Michel Antonelli de la Jazz Hot, una dintre cele mai influente reviste de jazz din Europa si lume, in cadrul conferintei ‘’Jazz Hot: O prezenta esentiala in istoria jazzului’. 

Masterclass-ul sustinut de Kenny Werner (24 septembrie, ora 12, ARCUB), workshop-ul ’’O abordare a muzicii dincolo de genuri si instrumente’ - sustinut de doi dintre cei mai talentati multi-instrumentisti de jazz Mino Cinelu si Theodosii Spassov (25 septembrie, ora 12, ARCUB), expozitia de fotografie Musical Body Sounds’’ ce are loc intre 19 si 25 septembrie la ARCUB (Jakab Tibor), workshop-ul  „JAZZ beyond Lingua Franca” cu Dan Ionescu si David Restivo (vineri, 23 septembrie, ora 12, ARCUB), filmul despre viata lui Joe Albany ‚’Low Down’’ cu John Hawkes si Glen Close in roluri principale (22 septembrie, ora 12), si cele doua intalniri de la ARCUB cu muzicologul Florian Lungu (20 septembrie, ora 12PM), apoi cu jazzologul Florian Lungu impreuna cu jurnalistul rocker Doru Ionescu (21 septembrie, ora 12PM), iata cateva evenimente conexe de neratat in aceasta toamna, la Bucharest Jazz Festival 2016.

Organizat de PMB, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, Bucharest Jazz Festival sustine candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii #Bucuresti2021. 

Accesul la toate evenimentele conexe din cadrul festivalului este gratuit.
Programul complet al evenimentelor conexe este disponibil online pe:
http://www.bucharestjazzfestival.ro/program

afis_web_evenimente_conexe


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate