Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Expoziția Found.Lost.Found în deschiderea Festivalului EuroCultura 2016 @BOZAR, Bruxelles
(Arte vizuale)

Expozitia de bijuterie contemporana Found Lost.Found va fi prezentata in cadrul festivalului de arta si cultura romaneasca EuroCultura 2016, in perioada 9 – 12 octombrie in spatiul renumitului Bozar – Palais de Beaux-Arts.
Expozitia este organizata de Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana, in colaborare cu Institutul Cultural Roman din Bruxelles si European Artists Management, sub egida Europarlamentarului Mircea Diaconu, cu sprijinul Simplu.Maker Shop si Atlassib.

Dedicata tezaurului dacic, expozitia prezinta colectiile a cinci dintre cei mai proeminenti designeri romani de bijuterie contemporana – David Sandu, Otilia Mihalcea, Ioana Ardelean, Andreia Popescu si Adelina Petcan, alaturi de proiectii multimedia semnate de Black Horse Mansion. 

david-sandu-the-missing-part-photo-credits-alexandru-boghian

David Sandu - The Missing Part. Photo credits Alexandru Boghian


Found.Lost.Found a fost prezentata in premiera in cadrul International Fashion Showcase – London Fashion Week 2016, in colaborare cu Institutul Cultural Roman din Londra, fiind ulterior itinerata in cadrul ICR Bucuresti, Romanian Design Week 2016, precum si in expozitia “O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei – editia a II-a” la Muzeul de Arta Cluj-Napoca si Muzeul National de Istorie a Romaniei Bucuresti, cu sprijinul AFCN.

Alaturi de designerii Assamblage, festivalul Eurocultura va aduce laolalta urmatorii artisti romani:  sculptorul George Pavel; violonistul Alexandru Tomescu si pianista Claudia Bara; actorii Teatrului „Ion Creanga” Bucuresti cu „Spaima zmeilor”, o productie minunata de music-hall pentru cei mici si cei mari (de la 6 la +80 de ani). De asemenea, vor avea in cadrul festivalului o serie de filme reprezentative ale cinematografiei romanesti si o intalnire cu celebrii regizori Dan Pita, Serban Marinescu, Laurentiu Damian, Andrei Cohn; o intalnire cu Peter Hurley si prezentarea cartii sale „Drumul Crucii”; o productie teatrala exceptionala a Teatrului „L.S. Bulandra” Bucuresti, spectacolul „Marmura” de Iosif Brodski, care are ca protagonisti doi monstri sacri ai teatrului romanesc Victor Rebengiuc si Marian Ralea. Nu in ultimul rand, la Galeria MB-XL va avea loc o expozitie remarcabila a pictorului Alexandru Cinean, inspirata de productia „Faust” de Goethe in regia lui Silviu Purcarete si realizata la Teatrul „Radu Stanca” Sibiu.

image001


Programul complet al festivalului aici - https://www.euroculturafest.ro/

bruxelles-01


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate