Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Alt Concurs Național de Coregrafie, ediția a IV-a
(Arte vizuale)
Asociatia Sectia de Coregrafie organizeaza in perioada 15 - 20 octombrie 2016, cea de-a patra editie ALT Concurs National de Coregrafie, un proiect amplu, dedicat coregrafilor, dansatorilor si spectatorilor din Romania. 
Proiectul va cuprinde: competitia oficiala in care vor concura zece spectacole, ateliere de formare profesionala cu coregrafi de renume international, spectacole de coregrafie contemporana invitate din Spania si SUA, ateliere teoretice, gala de decernare a premiilor si  un eveniment de networking pentru public si artisti.
Competitia oficiala va fi transmisa in direct pe Facebook ALT Concurs. 

ALT Concurs va insemna si in acest an un proiect complex cu ramificatii internationale.
Astfel, o vom avea invitata pentru a treia oara pe celebra coregrafa si directoare artistica de origine spaniola Eva Sánchez Martz, care va face parte din juriul #AltConcurs, va sustine un atelier practic si va propune publicului, co-productia romano-spaniola, ”IronCage”.

Maureen Momo Freehill este la prima vizita in cadrul ALT Concurs. Va conduce un atelier practic, va face parte din juriu si va prezenta performance-ul "Embodying the Essence: BUtoh BUcharest".

Jivko Jeliazkov
, Art Director si co-fondator al Derida Dance Center (primul centru pentru dans contemporan din Bulgaria), va face parte din juriu si va sustine un atelier practic pentru profesionisti.

Kristóf Farkas
, critic de teatru si dans de origine maghiara, membru fondator al KÖM – Critics’ Self-educating Workshop initiat de L1 Association, a studiat actoria, baletul si dansul contemporan si a absolvit studii universitare de Literatura Maghiara si Studii Teatrale. I s-a acordat Bursa Viktor Fülöp de catre Ministerul Culturii. Acesta va sustine un atelier teoretic despre procesul de creative thinking in dezvoltarea unui spectacol de dans.

invitatie-ironcage


PROGRAM

15 octombrie, Centrul National al Dansului
 15:30 – 21:30 

Competitia oficiala ALT Concurs National de Coregrafie

16 Octombrie, POINT Art Hub

19:00 
 ”Embodying the Essence: BUtoh BUcharest", coregrafia Maureen Momo Freehill (Butopia)

17 – 21 Octombrie
, 10:30 – 13:30
Ateliere de formare profesionala sustinute de 
Eva Sánchez Martz, Maureen Momo Freehill si Jivko Jeliazkov 
(detalii la cartieruldedans@gmail.com)

18 Octombrie, POINT Art Hub

18:30 – 20:00
 ”Dance conversations”, atelier teoretic cu Roxana Marin si Cristina Bazavan

20 Octombrie, POINT Art Hub

10:00 – 15:00
Atelier teoretic cu Kristof Farkas
Ora 16:30 
Decernarea premiilor ALT
Programul complet poate fi urmarit pe site-ul competitiei si pe paginile de Facebook ALT Concurs si Cartierul de Dans.

PREMII
Premiul ALT Concurs National de Coregrafie 2016 
(un premiu in valoare 10.000 RON acordat de juriu)
Premiul Performer 
(un premiu in valoare de 3.000 RON acordat de juriu)
 Premiul Open Door la Institutul de Arta din Barcelona 
(o saptamana de studiu la Institutul de Arta din Barcelona acordata pentru doi dansatori, de catre Martz Contemporary Dance Company)
Bursa World Dance Movement 
(doua burse in valoare de 200 Euro acordate de Martz Contemporary Dance Company)
Premiul Derida Dance Center 
(o rezidenta in cadrul Derida Dance Center, Sofia)
Premiul Butopia
(o invitatie acordata unui coregraf la Butopia Centre for the Embodied Arts in Nature, Whidbey Island, Pacific Northwest) 

Premiul Teatrului de Balet Sibiu
(o invitatie de a realiza o coregrafie impreuna cu compania de balet a teatrului pentru stagiunea 2016/2017)

LOCATII
Centrul National al Dansului, blvd. Marasesti nr. 80 - 82  
POINT Art Hub, Strada General Eremia Grigorescu 10

JURIU

Eva Martz

Nascuta in Madrid in 1980, Eva Martz a urmat primele cursuri de balet la varsta de 5 ani. Muzica este insa cea careia i s-a dedicat in urmatorii ani, urmand Conservatorul Regal din Madrid – sectia pian. Din 1998 s-a reintors la dans, pe care l-a studiat, exersat, simtit si mai ales transformat. A facut parte din trupa Cirque du Soleil, unde s-a perfectionat in gimnastica acrobatica, metoda pe care a aplicat-o ulterior si in dans. si-a infiintat propria scoala in anul 2003, International Dance Studio si Club de gymnasia Acrobática Madrid. In 2006, a inceput sa isi dezvolte repertoriul coregrafic, prin asociatia Acrodance sL. Iar astazi, Eva este un artist complet si complex: coregraf, director, instructor de dans si performer. www.evamartz.com  

Cristina Bazavan
Jurnalist, consultant PR & Branding, speaker, iubitor de frumos. Cristina Bazavan are peste 17 ani de experienta in media, artists’ publicity si social media. A colaborat cu unele din cele mai importante branduri media (Europa FM, Radio 21, TIFF) si branduri artistice (Trupa VUNK, Loredana, Razvan Mazilu). www.bazavan.ro 

Maureen Momo Freehill

Coregraf, mentor si coach, recunoscuta international pentru caile inovatoare de fuziune a practicilor somatice si spirituale orientale cu cele occidentale. Maureen a studiat Butoh sub indrumarea lui Kazuo Ohno si Teatrului Noh in Japonia. in prezent este singurul profesor din SUA certificat in predarea Butoh, descendent direct al lui Kazuo Ohno. Detine un Master la ”University of Hawaii” in Regia Spectacolului de Teatru Asiatic cu specializare in Artele Spectacolului Japonez, atât traditional, cat si contemporan. Este profesor de yoga si terapeut certificat de Institutul Naropa. Are o vasta experienta ca performer, sustinand pana in prezent 600 de performance-uri in toata lumea. www.butopia.net   
 
Jivko Jeliazkov
Art Director si Co-fondator al Derida Dance Center. Jivko a creat nu mai putin de 18 spectacole incepând cu 2001. Cariera lui se intinde deja pe mai mult de 15 ani si cuprinde atât opere coregrafice, cât si co-productii si ateliere de pregatire in Bulgaria, Lituania, Ungaria. www.derida-dance.com 

SPECTACOLE INVITATE


Embodying the Essence: BUtoh BUcharest
16 octombrie, ora 19:00, POINT Art Hub
Orice element filtrat pâna la natura sa esentiala devine motivatia principala a existentei corpului si sufletului uman. Acest proces de a dansa influentat de catre sursa creativa a unui mediu viu, este inspiratia acestei seri de dansuri butoh, imaginata de Maureen Momo Freehill. Fiecare dans este o revelatie a abadonarii in fata invizibilului, prin formele unice create de corp. Acesta este un performance special pentru momentul si contextul in care ia nastere, pentru ca Momo isi va pune amprenta asupra spatiului si a oricarei persoane care il viziteaza. Iar de aceasta data, Bucurestiul natural si cultural este cel care o va inspira. 
Pretul si modalitatile de procurare a biletelor pentru spectacolul din cadrul POINT Art Hub sunt disponibile pe pagina de Facebook POINT si pe website www.whatsthepoint.ro 

IronCage: 19 octombrie, ora 18:30, Institutul Cervantes

O co-productie romano-spaniola de dans contemporan, creata din colaborarea Asociatiei Sectia de Coregrafie (România) si Martz Contemporary Dance Company (Spania). 
 IronCage trateaza la nivel fizic si senzorial ideea de libertate, autonomie si identitate. in dezvoltarea lucrarii, coregrafa Eva Sánchez Martz s-a inspirat din conceptul propus de Max Weber, prin crearea unor punti de legatura intre compozitia coregrafica si fenomenul rationalizarii, atât din perspectiva pietrificarii mecanizate, dar si a valorilor subiective haotice si atropice. Miscarea dinamica genereaza in interiorul spectacolului diferite arhitecturi imaginare, iar intreaga structura coregrafica arata publicului deciziile unei constiinte colective afectate de rationalitatea sociala care este istorica, cultural determinata si supusa unor contexte interpretative variabile. 
 IronCage este intr-un final, intalnirea unica dintre doua culturi diferite ale dansului, cea româna si cea spaniola, cu intentia de a crea un produs autentic si capabil sa exprime esenta unei chimii artistice. 
 Coregraf: Eva Sánchez Martz // Martz Contemporary Dance Company 
 Dansatori: Diana Chira, Idris Clate, Alina Radu, Cristian Hariga, Sara Colomino, Josep Maria Monreal, Rita Giannuzzi 
 Spectacolul din cadrul Institutului Cervantes este cu intrare libera, in limita locurilor disponibile. 
  
Spectacolele din cadrul competitiei principale ALT Concurs se vor desfasura la Centrul National al Dansului. Informatii despre preturile biletelor si abonamentelor sunt publicate pe www.cndb.ro. 
ALT Concurs National de Coregrafie este un proiect cultural produs de Asociatia Sectia de Coregrafie, finantat de Administratia Fondului Cultural National, ArCub prin programul ”Bucuresti In-Vizibil” si AC/E Accion Cultural Española. 

alt-concurs-2016



.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate