Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Ghenie, de la Londra la Bucureşti
(Arte vizuale)
Cel mai asteptat eveniment al sezonului –  Licitatia de Toamna - Top 100 mari maestri ai artei romanesti – va aduce in prim-planul pietei de arta un contemporan de acum celebru: Adrian Ghenie. Pictorul roman a cucerit Londra pe 6 octombrie cu ocazia unei licitatii organizate de celebra Casa Christie’s, o lucrare de-a sa fiind adjudecata pentru extraordinara suma de 7,109,000 £.
Sansa unica pentru bucuresteni. Licitatia de Toamna va aduce in atentia participantilor opere unice ale unor artisti celebri, de la clasicul Nicolae Grigorescu pana la cel mai performant pictor contemporan, Adrian Ghenie. Artmark invita toti pasionatii de arta, colectionari ori simpli consumatori sa ia parte la acest eveniment marti, 25 octombrie 2016, ora 20:00, la Athénée Palace Hilton.

La numai 39 de ani, Adrian Ghenie e pe lista scurta a celor mai mari case de licitatii din lume, iar lucrarile sale sunt achizitionate si expuse de cele mai mari si cunoscute muzee. Cel mai recent record inregistrat de opera lui Ghenie a avut loc cu cateva zile in urma, la data de 6 octombrie 2016, cu ocazia unei licitatii londoneze, una dintre cele doua lucrari participante, “Nickelodeon” fiind adjudecata pentru 7,109,000 lire sterline.

Adrian Ghenie va fi prezent in Licitatia de Toamna a casei Artmark, dedicata unui top al 100 artisti romani cel mai bine tranzactionati in piata romaneasca ori in cea internationala, de la clasicii Grigorescu si Aman, la modernii Tonitza si sirato, pana la arta contemporana reprezentata de tuculescu, Paul Neagu, Bernea ori Ghenie. O superba lucrare semnata de Ghenie, din prima perioada de maturitate stilistica a artistului, intitulata „Christ”, are o valoare estimativa conservatoare, adaptata stadiului de dezvoltare a pietei romanesti de arta, fiind cuprinsa in intervalul 12,000 – 18,000 €.

Alte nume celebre ale plasticii romanesti vor constitui surpriza adusa de catre evenimentul Top 100 Mari Maestri ai Artei Romanesti. Acesta va avea loc marti, 25 octombrie 2016, ora 20:00, la Athénée Palace Hilton.

ghenie

Ghenie


grigorescu

Grigorescu


sirato

Sirato


sirato2

Sirato


tonitza

Tonitza


tuculescu

Tuculescu


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate