Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Sincronic @Cazinoul Constanța
(Arte vizuale)
Demers expozitiv performativ 21-23 octombrie 2016 / Vernisaj: 21 octombrie, ora 18.00  
Locatie: CAZINOUL CONSTANTA.
Artisti: Gheorghe Farcasiu, Georgiana Cozma, Lucian Taran, Oana Florica, Liliana Marin, Elena Ilash, Iulian Virtopeanu, Simona Antoniu, Vasile Filip, Iliya Yancov, Matei Dumitrescu
 
Multimedia: Goran Mihailov, Radu Tancau, Andrei Stoian, Marian-Mina Mihai, Radu Fulga
 
Curator: Igor Mocanu
Arhitect: Maria Duda
Graphic design: Eduard Constantin, Raluca Niculae
 
Aceasta a doua etapa a proiectului SINCRONIC pune in scena, in perioada 21-23 octombrie 2016, in incinta Cazinoului Constanta, in formula unei instalatii multimediale, rezultatele laboratorului de lucru in fabrica, la care publicul este provocat sa participe. Artistul se pune in scena, performandu-si propriul rol de artist-autor al lucrarii din fata publicului, mediind astfel un al doilea strat al practicii colaborative, de data aceasta cu vizitatorul. Artistul ca autor si publicul in calitate de co-autor contribuie astfel la crearea unui nou spatiu de cercetare artistica si sociala, care sa permita reconfigurarea perceptiei audio-vizuale asupra contextului spatio-temporal. Expunerea de tip instalational faciliteaza contextul in care obiectul de ceramica sculpturala / monumentala, arta video, artistul si publicul se intalnesc intr-un traseu performativ, de constientizare a stimulilor si a reactiilor individuale.
 
Program de participare:
21/10, Vineri: 18.00 – 20.00
22/10, Sambata: 11.00 – 20.00
23/10, Duminica: 11.00 – 17.00 
Intrarea este libera.
 
Asociatia UMA ED ROMaNIA a deschis editia I a proiectului experimental de arta colaborativa SINCRONIC 2016, desfasurat in perioada 7 – 21 august la Constanta, in atelierele de productie ale Fabricii SC Keramikon SRL. SINCRONIC s-a constituit ca un laborator experimental intensiv de arta colaborativa in medii dificile de expresie. Mai multi ceramisti, sculptori si profesionisti multimedia au fost convocati sa realizeze, prin colaborare sincrona, timp de doua saptamani, un statement artistic plecand de la unul si acelasi mediu: lutul ceramic. Intregul proces de cooperare intermediala a fost documentat pas cu pas, prin inregistrari video si de sunet, constituindu-se ca lucrare imateriala distincta, care insoteste operele materiale ale artistilor invitati.
 
Echipa de proiect:
Manager de proiect – Rodica Buzoianu
Coordonator PR – Cristina Dobrota
 
Organizator: Asociatia UMA ED ROMaNIA
Co-finantator: Administratia Fondului Cultural National
 
Parteneri: Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Uniunea Artistilor Plastici – Filiala Constanta, Uniunea Artistilor Plastici – Filiala Deva, Universitatea „Ovidius” din Constanta, Primaria Municipiului Constanta, Bogos Film.
 
Multumiri speciale: Gheorghe Farcasiu / Artist ceramist, Conf. univ. dr. Petru Lucaci / Presedinte Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Cristina Russu-Popescu / Vicepresedinte  Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Prof. univ. dr. Daniela Hantiu / Decan Facultatea de Arte, Universitatea Ovidius din Constanta, Eusebiu Spinu / Presedinte Filiala Constanta a UAP din Romania, Torino Bocaniciu / Presedinte UAP din Deva, Daniel Serban / Director SC Keramikon SRL, Mihai Bogos / Bogos Film, Mitica Cozma / sculptor, Ion Titoiu/ Grafician, Tudor Titoiu/ Pictor, Marcela Mariut / psihoterapeut.
 
(„Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.”)

VERNISAJ I: 21 OCTOMBRIE, ORA 18.00 / SINCRONIC 2016 – PRACTICI COLABORATIVE IN ARTA CONTEMPORANA


sincronic-2016_-eveniment-cazinoul-consrtanta

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate