Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 septembrie 2020
Recomandări
O noapte culturală, o noapte albă
(Arte vizuale)
Noaptea alba a creatorilor ai designerilor de produs. A V-a editie - Bucuresti.
Sambata, 22 octombrie 2016, intre orele 19:00 si 04:00, Asociatia Atelierul de Creatie va invita la cea de-a cincea editie a Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs la Centrul Cultural Casa Artelor din Bucuresti (b-dul Mircea Voda, la nr. 5). Si in acest an am ales un spatiu eclectic, de aceasta data aflat in aceeasi cladire cu Casa de Casatorii din Sectorul 3, si anume in Casa Eliad – imobil de patrimoniu cu o arhitectura impresionanta.

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este finantata de Ministerul Culturii si se desfasoara exclusiv in Bucuresti. Mihaela Ion, directoarea culturala a proiectului, mentioneaza ca “Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este o oportunitate viabila de networking, comunicare si activare  interdisciplinara pentru vizitatori si expozanti, intr-un spatiu de consum de cultura insolit - Centrul Cultural Casa Artelor. Pentru o seara curatoriem o expozitie contemporana cu produse de autor si de designer.”

27 de creatori si designeri de produs din directii creative diferite (design de produs, creatie de produse unicat, graphic design, sculptura, arta vizuala contemporana sau design multimedia) vor face parte integranta dintr-o expozitie omogena si inspirationala de arta contemporana. Evenimentul le ofera vizitatorilor o imagine actuala a designului de produs romanesc, prezentata intr-un spatiu adecvat.

Expozantii prezenti la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia a V-a, sunt: Aerobot LEVEL, Atelier KIKU, Atelier Mustata, Atelier Ciprian Manda, Brielle Bijoux, Ciprian Ariciu Ceramics, Clic-clac, Craft86, Dan Schiller Design, Deco Box, Deliciu Mic, Gabi Toma, Gamalie, genuineleather, Lemnia, Metal Creativ, nicomade.ro, N o o r, Raicelai. Terrariums and green deco, Ramona Chifu, Slender Tree, Studio Mud, Square Art Studio, Snur, Vika Tonu Design, WHAT IF I FLY, Wood Be Nice.

Intrucat credem cu tarie ca designerii si creatorii de produs isi au locul alaturi de artistii contemporani, am invitat Galeria de Arta Artfooly sa isi expuna lucrarile in cadrul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs.

Atmosfera muzicala va fi creata de pianistul Alex Racovita si de Grobby Anne – DJ ce activeaza de peste 10 ani in zona underground si groove romaneasca. Acordurile de pian clasic si mixurile moderne vor crea un ambient placut, potrivit pentru contemplarea expozitiei, incurajand networking-ul si activand creativitatea. Bauturi alese vor fi asigurate de barul Creative Arts.

Opt bloggeri oficiali ai editiei din acest an vor prezenta in timp real – in mediul online – momente din cadrul evenimentului, utilizand #blanchenuit, hashtagul oficial al evenimentului.

Intrarea este libera si va fi insotita de ziarul evenimentului, distribuit gratuit fiecarui vizitator doritor sa petreaca o noapte culturala plina de inspiratie, printre creatori si designeri de produs, artisti contemporani si exponatele lor (vanzarea acestora nu este posibila in cadrul Noaptea alba).

Proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este realizat de echipa Asociatiei Atelierul de Creatie, organizatie non-profit ce sustine de mai bine de sase ani abordarile alternative de prezentare in spatii noi de consum de cultura. Inca de la infiintare, din 2011, contribuie la construirea si dezvoltarea comunitatii designerilor si creatorilor de produse la nivel national. Prin implicarea sa activa in dezvoltarea industriei creative, asociatia reuseste sa promoveze valorile contemporane ale culturii romanesti.

Scopul proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este punerea in valoare a creatiilor de autor si ale designerilor de produs din Romania prin realizarea evenimentelor de nisa. Selectarea participantilor este riguroasa si are in vedere standarde inalte de creativitate si calitate. 

afis-nacd-2016


casa_artelor-2


revista_atelierul9
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate