Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Conferinţa internaţională „Importanţa artei contemporane în promovarea patrimoniului cultural imobil în România”
(Arte vizuale)
Asociatia pentru Promovarea Culturii si Responsabilizare Civica, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, organizeaza marti, 1 noiembrie 2016, intre orele 09:00 si 16:00, la sediul Institutului Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38), conferinta internationala cu tema „Importanta artei contemporane in promovarea patrimoniului cultural imobil in Romania”.
Evenimentul este impartit in trei sectiuni, avand drept invitati o serie de personalitati din sfera culturala, manageri ai unor asociatii si organizatii din sectorul cultural independent din tara si din strainatate, precum si reprezentanti ai unor institutii guvernamentale.

La conferinta vor lua cuvantul: Radu Boroianu – presedintele ICR; Dr. Arh. Adrian Cracinescu – coordinator al Comisiei Codului Patrimoniului din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor; Stefan Balici – directorul Institutului National al Patrimoniului; Cosmin Manolescu – coregraf, manager cultural, director executiv al Fundatiei Gabriela Tudor; Mihaela Michailov – dramaturg si critic de artele spectacolului, cofondator al Centrului Educational de Teatru Replika; Razvan Popovici – director al Festivalului de Muzica SoNoRo, Maud Nys – arhitect, cofondator al Asociatiei Colectiff & Fil (Nantes, Franta), si Ingeborg Fuelepp – profesor, New Media and Film/ Video editing, University of Rijeka, Academy of Applied Arts (APU).

Sectiunea 1 – Patrimoniul cultural imobil – cadru legislativ si aspecte urbanistice isi propune sa evidentieze aspectele legislatiei in domeniu, referitoare la protejarea si promovarea patrimoniului cultural imobil si aplicarea acesteia in strategia culturala a orasulului Bucuresti.

Sectiunea 2 – Proiecte culturale derulate in cladiri de patrimoniu  se axeaza pe prezentarea de proiecte deja derulate in Bucuresti, in cladiri de patrimoniu, precum Carol53, Noaptea Caselor, ARTIDAVA, Asociatia Rhabillage (proiecte: CaseCarePlang si CaseCareNuMaiPlang).

Sectiunea 3 – Patrimoniu cultural imobil – potential spatiu de manifestare a artei contemporane vizeaza argumentarea de catre manageri culturali din diverse sectoare ale artei (teatru, dans, arte viziuale, muzica) a potentialului creator pe care spatiul patrimoniului cultural construit il ofera.

In cadrul conferintei va fi gazduita expozitia cu proiectie video „Digitalizarea datelor de arhiva culese de istoricul de arta Cezara Mucenic la Arhivele Nationale, Directia Municipiului Bucuresti – perioada 1830–1960”. Digitalizarea arhivei vizeaza organizarea informatiei existente intr-un mediu stabil, durabil si accesibil publicului larg. Documentele sunt structurate in patru categorii: ARHIVA – cópii si fotografii dupa documente originale de arhiva, NOTE – texte extrase si schite reproduse dupa originale, STUDII – dosare de documentare istorica realizata pentru diverse imobile bucurestene, si PLANURI –  harti vechi din Bucuresti, parte din colectia personala. Informatia este prelucrata, imaginile scanate sunt retusate pentru a fi lizibile in mediul digital, iar notele originale sunt tehnoredactate. In paralel, se lucreaza la realizarea site-ului dedicat arhivei si la structurarea bazei de date pentru o navigare rapida si intuitiva. Proiectul este realizat de Asociatia Rhabillage, beneficiar al unei  finantari din partea Uniunii Arhitectilor din Romania din fondul Timbrul Arhitecturii in anul 2016.

Organizarea conferintei internationale „Importanta artei contemporane in promovarea patrimoniului cultural imobil in Romania” evidentiaza rolul important jucat de arta contemporana ca forma culturala de expresie si modalitate de punere in evidenta a patrimonului cultural imobil din tara noastra. Astfel se realizeaza o conexiune intre patrimoniul cultural national si al altor orase europene precum Rijeka, oras castigator al titlului de Capitala culturala europeana in anul 2020. 

Accesul la eveniment este liber, in limita locurilor disponibile si in baza rezervarii la adresa de e-mail contact@apcrc.ro sau la numarul de telefon 0758.039.392.


afis_conferinta_01-11-16_bt


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate