Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iunie 2020
Recomandări
Expoziția “Vivat Academia” la UMF “Victor Babeș” Timișoara
(Arte vizuale)
Un eveniment Contemporanii in cadrul programului Artisti Contemporani Romani in Institutii de invatamant Superior.
Avem deosebita placere sa anuntam deschiderea expozitiei de pictura si lansarea catalogului, “Vivat Academia”, miercuri, 26 octombrie, orele 18:30, in Clubul Societatii Studentilor in Medicina Hyperion al Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara.
Expozitia, cu o durata de o luna, reuneste 27 de lucrari de pictura si grafica semante de sase artisti romani: Marius Craita-Mandra, Catalin Geana, Alina Gherasim, Ofelia Odobasu Hutul, Sorin Iosub si Christian Paraschiv.

Evenimentul expozitonal “Vivat Academia” este organizat in cadrul Artisti Contemporani Romani in Institutii de invatamant Superior, un program al Proiectului Cultural Contemporanii, in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara si realizat cu sprijinul partenerului principal al programului, Synevo Romania. 

In deschiderea expozitiei au luat cuvantul: 
Prof. Univ. Dr. Marius Raica, Rector al UMF ,,Victor Babes Timisoara
Prof. Univ. Dr. Eugen Boia, Prorector al UMF ,,Victor Babes Timisoara
Maria Pasc, curatorul expozitiei

“(…) Synevo Romania isi exprima deosebita incantare de a sprijini expozitiile si evenimentele organizate in cadrul proiectului „Contemporanii” pe intreg parcursul anului 2016 si, cu atat mai mult, incurajeaza promovarea artistilor contemporani in spatiile Universitatilor de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Timisoara si Iasi. 
Actul medical este o imbinare intre stiinta si arta, iar Universitatile de Farmacie si Medicina sunt responsabile pentru formarea unor generatii intregi de specialisti implicati in lupta pentru excelenta actului medical. In cadrul expozitiei ce va gazduita in Holul de Onoare al Universitatile de Farmacie si Medicina Bucuresti vor prezentate lucrari de pictura si gra ca semnate de: Crinela Antonescu, Alexandru Antonescu, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Andrei Rosetti si Mihai Sarbulescu, artisti unanim recunoscuti, ce pot servi drept modele pentru generatiile tinere pasionate de frumos.” 
                                                       Virgil Ivan, Director General Synevo Romania 

“Initiativa Asociatiei Fauritori, prin Proiectul Cultural ,,Contemporanii" in cadrul Programului Artisti Romani in Institutii de invatamant Superior este onorata si mai ales binevenita. Participarea, in aceste zile si in cadrul  UMF ,,Victor Babes" Timisoara, a numerosi artisti plastici de renume national si international ca Marius Craita-Mandra, Catalin Geana, Alina Gherasim, Ofelia Odobasu Hutul, Sorin Iosub si Christian Paraschiv, cu lucrari reprezentative pentru scoala romaneasca de arte plastice contemporana, e magulitoare, atractiva si deosebit de generoasa.”
Prof. Univ. Dr. Marius Raica, Rector al UMF ,,Victor Babes Timisoara
Prof. Univ. Dr. Eugen Boia, Prorector al UMF ,,Victor Babes Timisoara

contemporanii_synevo_vivat_academia_pt_maria_pasc


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate