Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iunie 2020
Recomandări
Licitație de aparatură medicală improprie folosirii
(Arte vizuale)

Personalitati celebre, de la dr. Carol Davila si Nicolae Manolescu pana la artisti consacrati precum Arthur Verona ori Ipolit Strambu, vor fi omagiate in cadrul a doua licitatii speciale joi, 27 octombrie 2016, orele 19:30, la Artmark – Palatul Cesianu-Racovita.
Licitatia Colectiei rameurului interbelic Herman Moser va impresiona publicul printr-o selectie de lucrari semnate de nume mari precum Ipolit Strambu, Arthur Verona, Nicu Enea sau Jean Alexandru Steriadi. 
Operele, inramate in atelierul propriu al lui Moser de pe Calea Victoriei 174 (Casa Cesianu, actualul Casino Victoria, fost sediu al Teatrului de Revista Constantin Tanase, fost sediu al Legatiei Germane), ne dezvaluie un colectionar atras atat de impresionism, cat si de formulele traditionale, cu specific national. Personaj pitoresc al Bucurestiului secolului al XX-lea si unul dintre primii posesori de automobil din Romania, Herman Moser a lasat mostenire o colectie de arta romaneasca si europeana de valoare. Evenimentul va avea loc la orele 19:30, la sediul Artmark din str. C.A. Rosetti nr. 5.

Licitatia "Eroii Sanitari" va incheia seria evenimentelor din aceasta luna, printr-un omagiu adus marilor fondatori ai medicinei si farmaciei romanesti. Un inedit ansamblu de medalii, documente, fotografii si obiecte de colectie, ce prezinta personaje istorice precum dr. Nicolae Manolescu, dr. Carol Davila sau dr. Ioan Cantacuzino, va constitui nucleul mult-asteptatului eveniment.
Printre loturile  Licitatiei "Eroii Sanitari" se numara si o impresionanta colectie de obiecte de epoca, reprezentand tehnica medicala, aparatura specializata de diagnostic sau interventii medicale specifice, precum Sfigmometrul Dr. Pachon sau aparatul Pneumothorax.

Cele mai mari asteptari sunt inregistrate in cazul unor obiecte de mobilier ce au apartinut medicului Carol Davila (1828-1884). O superba masa din lemn de nuc de la sfarsitul sec. al XIX-lea, lucrata in stil Neo-renascentist, are un pret de pornire de 2.500 €, iar un exemplar similar, dar din lemn de stejar, porneste de la 1.500 €. Printre celelalte loturi, la fel de importante, se numara o balanta de farmacie de la sfarsitul sec. XIX, decorata cu reprezentarea zeitei Hygieia (pret de pornire: 800 €), cat si un bust realizat de Dimitre Paciurea, ce il infatiseaza pe intemeietorul scolii romanesti de oftalmologie, Prof. Dr. Nicolae Manolescu (800 - 1.200 €). 
Licitatiile vor incepe joi 27 octombrie la orele 20:00, la sediul Artmark din str. C.A. Rosetti nr. 5, fiind precedate de un alt eveniment de licitatie, anume Licitatia Colectiei Cella Delavrancea.

arthurverona_emigrantii
Arthur Verona Emigrantii

ipolitstrambu_odihnapesezlong
Ipolit Strambu Odihna pe sezlong

medialie_argint
Medialie argint

optometru
Optometru

prof-manolescu_paciurea
Prof. Manolescu Paciurea
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate