Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Borrowed Territories @Galeria Posibilă
(Arte vizuale)
Preocupata de intelegerea si studiul peisajului, Galeria Posibila prezinta artisti ale caror lucrari permit discutii specifice artei contemporane si domeniilor conexe. In programul curatorial, aceste discutii sunt generate de interesul artistilor - pictori si fotografi -  pentru subiecte precum: identitate, transformare si memorie.
Borrowed Territories

Platoul de filmare american s-a mutat inca o data in Romania. Aici, echipa gaseste peisajul potrivit scenariului unui film despre istoria familiilor Hatfields si McCoys din West Virginia–Kentucky. Ei imprumuta locurile noastre pentru a le servi perfect constructiei cinematografice. Astfel, peisajul renunta la a fi un spatiu de contemplatie si devine unul al actiunii si retrairii momentelor istorice. 
Aceste spatii "imprumutate" de regizor pentru compunerea si realizarea filmului sunt preluate si cartografiate de Lucian Bran in fotografiile sale. Venind pe urma producatorilor, Lucian reface scene fara actori, in care peisajul - folosit in film ca fundal - devine personajul principal. 
Fara a mai suprapune istoria straina locului autohton, fotografiile raman in acest context marturii ale unei naratii exterioare si ale alterarii sau completarii spatiului virgin. Peisajul este vazut intre natural si artifical si devine un "peisaj scenografic". 

Ma interesa peisajul in care oamenii nu intervin si aspectul atemporal al acestuia, faptul ca un peisaj se poate schimba foarte putin intr-o perioada de 100 sau 1000 de ani si ca oamenii nu apuca sa perceapa aceste schimbari infime. Ma interesa, de asemenea, ce inseamna identitatea unui loc si cum se schimba ea in timp si cum un loc inmagazineaza o serie de amintiri. Si atunci s-a produs un declic amintindu-mi de filmul care s-a tras langa Brasov…
Lucian Bran, interviu luat de Alexandra Manole pentru cartea ”Borrowed Territories”

Proiectul editorial al lui Lucian Bran propune intelegerea demersului artistic intr-un mod mai complex si profund, atat la nivelul experientei pe care cititorul o are prin vizualizarea albumului, a designului, precum si la nivelul lecturii, interviului cu artistul alaturandu-i-se textele antropologilor Bogdan Iancu si Monica Stroe, al curatoarei Magda Radu si al directorului artistic de film Augustina Stanciu. 
Prin design, cartea invita la o raportare speciala, aparte cartii de fotografie, atipica albumelor “clasice” destinate mediului. Desgin-ul cartii se evidentiaza prin integrarea conceptului artistului, dar si a scenariului de film, luand in final forma unui dosar. De asemenea, textele sunt scrise cu un font specific “dosarului/arhivei/scrisului la masina”. 
Cartea este ingrijita la nivel vizual de Alin Cinca, care a creat de-a lungul timpului carti premiate la concursurile de design de carte.

Lansarea va avea loc sambata, 12 noiembrie, ora 19.00, la Galeria Posibila, din strada Popa Petre, nr. 6. Evenimentul este conceput ca o intalnire cu artistul Lucian Bran si echipa proiectului: autorii textelor din carte Magda Radu, Augustina Stanciu, Monica Stroe si Bogdan Iancu, cu graficianul Alin Cinca, si coordonatorii proiectului Alexandra Manole si Matei Caltia.
Lansarea de carte face parte din seria de evenimente Bucharest Art Week, desfasurate intre 4 si 12 noiembrie.

afis-bt

Realizarea intregului proiect este posibila datorita finantarii oferite de Administratia Fondului Cultural National (AFCN), dar si prin sprijinul urmatorilor parteneri: Radio Romania Cultural, Revista Arta, Scena9, Graphic Front, Salonul de proiecte, B-Critic, The Institute, Carturesti, Bucharest Art Week. 

Credite foto
Fotografiile sunt furnizate prin amabilitatea Galeriei Posibila si a artistului Lucian Bran.

Imacon Color Scanner

Lucian Bran Borrowed Territories Blackberry Creek, Kentucky - Snagov Forest, Ilfov


Imacon Color Scanner
Lucian Bran Borrowed Territories Grapevine Creek detail I, W Virginia - Barsa Fierului,  Brasov

grapevine-creek-w-virginia-barsa-fierului-brasov
Lucian Bran Borrowed Territories Grapevine Creek, W Virginia - Barsa Fierului, Brasov


plants-from-barsa-fierului-zarnesti

Lucian Bran_Borrowed Territories_Plants From Barsa Fierului, Zarnesti


Picture 003

Lucian Bran Borrowed Territories Western Movie set I, Castel Films


expozitie-galeria-posibila

Lucian Bran_Borrowed Territories_Expozitia Masterat 2015_Galeria Posibila


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate