Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Fostul Viitor: noua expoziție de la ArCub își deschide porțile pentru public marți, 15 noiembrie
(Arte vizuale)
O expozitie de grup ce aduce impreuna 16 artisti romani contemporani ce exploreaza universuri posibile, utopii si distopii personale.
Incepand cu 15 noiembrie 2016, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti va deschide expozitia Fostul Viitor, ce cuprinde o selectie de lucrari de arta contemporana semnate de saisprezece nume consacrate in peisajul artistic romanesc.
Vernisajul va avea loc marti, 15 noiembrie 2016, ora 19:00 la ARCUB – Str. Lipscani 84-90.

Gandita ca o expozitie despre utopii si distopii personale sau istorice, Fostul Viitor prezinta publicului o selectie de artisti romani contemporani preocupati fie de propriile vise si proiectii in viitor, fie de utopii si distopii de interes general, pe care le critica sau le aproba in imagini create dupa aceste concepte. 
   
Artistii invitati se afla pentru prima oara expusi in aceasta formula, fiecare dintre ei avand o activitate profesionala importanta in ceea ce inseamna scena de arta contemporana romaneasca si internationala. 

Lucrarile din expozitie vorbesc despre sens si posibilitati, in registre multiple. De la evolutie urbanistica pana la metafore existentiale, planurile sunt succesive, ca intr-o diorama. Ce ar fi fost daca am fi fost altcineva? Ce este marea bula de sapun pe care noi o numim, astazi, arta contemporana? Cum ar fi aratat orasul cu modificari esentiale? Cum ne putem explora propriile proiectii din trecut acum, in prezent? Acestea sunt cateva dintre indiciile acestei expozitii, construite dupa o idee care fuge odata cu timpul.

Expozitia Fostul Viitor se desfasoara la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in perioada 15 noiembrie 2016 – 8 ianuarie 2017, iar programul de vizitare este de luni pana sambata, intre orele 14:00-20:00.


Artisti: 2META, Michele Bressan, Ciprian Ciuclea, Suzana Dan, Raluca Ionescu, Aurora Király, Andrei Mateescu, Adina Mocanu & Alexandra Sand, Carmen Rasovszky + Gheorghe Rasovszky, Larisa Sitar, Elena Scutaru + Marcel Scutaru, Patricia Teodorescu, Mihai Zgondoiu   
 
Curator: Simona Vilau

Simona Vilau (n. 1983) este artista stabilita la Bucuresti. Activitatea sa curatoriala s-a desfasurat in paralel cu arta proprie, iar scopul sau principal este sa promoveze si sa sustina, prin expozitii, evenimente si publicatii, o serie de artisti ale caror discursuri si demersuri sunt relevante, dar mai putin promovate. De asemenea, este interesata de noi descoperiri artistice, de dinamica cercetarii lui aici si acum si de istoria vie. www.simonavilau.wordpress.com

fostul-viitor-afisARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival International de Jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzica Clasica, Bucharest Music Film Festival, al Festivalului de Muzica Alternativa Sound & Vision si al Festivalului International al Luminii Spotlight.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate