Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
10 iulie 2020
Recomandări
Momente @Galeria Elite Prof Art
(Arte vizuale)
Asociatia Culturala ARTAR va invita in perioada 18 – 28 noiembrie 2016 sa vizitati expozitia de pictura intitulata MOMENTE a artistelor Dana Nechita si Cerasela Avanu Dragos, gazduita in primitorul spatiu al Galeriei Elite Prof Art, strada Dr. Nanu Muscel 13, Bucuresti.
 
Vernisajul expozitiei a avut loc vineri 18 noiembrie 2016, ora 18.
In deschidere va lua cuvantul Roxana Barbulescu  - critic de arta

“Expozitia de pictura intitulata Momente a artistelor Dana Nechita si Cerasela Avanu Dragos, prima lor expozitie in aceasta formula, este o confesiune intima a unor trairi pe care acestea le-au imortalizat vizual intr-un mod original si diferit, fiind doua personalitati artistice distincte, reusind sa redea in lucrari acel acord intre structura lor sufleteasca si realitatea inconjuratoare. Tematica propusa este diversa, precum sentimentele umane, fiind compusa din peisaje din calatorii, Balcic, Sighisoara, Prejmer, Grecia, peisaje citadine bucurestene, regasite in fotografii vechi, sau peisaje toscane, naturi statice cu flori sau simple piese de mobilier, portrete, instantanee vizuale prin care cele doua artiste plastice doresc sa stabileasca un dialog activ cu privitorul, raspunzand in acelasi timp nevoii profund umane de armonie si frumos.
Privite in ansamblu, lucrarile Ceraselei Dragos Avanu ne confirma dorinta artistei de a explora, in diverse tehnici, de la pictura in ulei sau acrilic, la acuarela, o diversitate tematica, inspirata, ca si la Dana Nechita, de o serie de motive pe care i le ofera natura, locuri pe care le-a frecventat cu placere si care i-au trezit amintiri, sentimente, animale sau obiecte banale de mobilier, statuete de portelan, surse de inspiratie care i-au creat acea stare care o indeamna sa spuna: „Trebuie sa desenez asta!”. 
O cu totul alta abordare intalnim in lucrarile Danei Nechita care a zamislit in tablourile sale un univers prin excelenta pictural, artista patrunzand in structura lucrurilor, descompunandu-le cromatic si recompunandu-le asa cum le-a simtit ea, nedistantandu-se de realitate, punandu-si doar amprenta unei viziuni originale. Ea ne dezvaluie in aceasta expozitie un adevarat jurnal de sentimente exprimate prin culoare.”
Roxana Barbulescu – critic de arta 

momente-afis


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate