Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Drumeț în calea artei: Daniel Ștefănică, colecționar, cea mai nouă expoziție de artă contemporană, la ArCub
(Arte vizuale)
Una dintre cele mai importante colectii private de arta contemporana romaneasca va putea fi vizitata la ArCub – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, din decembrie.
Primaria Municipiului Bucuresti, prin ArCub, organizeaza in perioada 8 decembrie 2016 – 5 februarie 2017 expozitia de pictura Drumet in calea artei: Daniel Stefanica, colectionar, sub indrumarea curatoriala a istoricului de arta Erwin Kessler.
 
Expozitia surprinde - din mers - profilul unuia dintre cei mai activi colectionari de arta contemporana din Romania. Daniel Stefanica este un avocat si colectionar bucurestean, animator al spatiului alternativ de expunere „Laborna”. Din perioada studiilor universitare a devenit un colectionar consecvent de arta romanesca actuala, cu o predilectie pentru aceea produsa de artistii din preajma sa. Colectia sa cuprinde mai ales lucrari ale artistilor activi in Bucuresti, devenind astfel o marturie a evolutiei si schimbarilor care au avut loc in societate, reflectate prin arta. 

Un reper central al colectiei sale il reprezinta membrii grupului Rostopasca (de la sfirsitul anilor `90 si debutul anilor 2000), care au bulversat si redefinit canonul artei autohtone. Nicolae Comanescu, Dumitru Gorzo, Florin Tudor, Alina Buga, Angela Bontas, Alina Pentac, Mona Vatamanu sunt prezenti in colectia Daniel Stefanica cu zeci de lucrari din perioade diferite. Alaturi de acestia, nume marcante ale artei de dupa 1989 sunt prezente cu opere de referinta, de la Gili Mocanu, Anca Muresan, Tara von Neudorf, Ciprian Paleologu, Ecaterina Vrana, Florin Ciulache, Suzana Dan,  Roman Tolici si Bogdan Vladuta, la George Anghelescu, Traian Boldea, Stefan Ungureanu, Simona Vilau, Codruta Cernea sau Iulia Nistor, Mihail Cosuletu si Ioana Ursa.

Daniel Stefanica este colectionarul-oglinda al dinamicii scenei artistice bucurestene din ultimii 20 de ani. Compulsiv, curios si avid, ca orice colectionar, a riscat mereu, a adus in colectia sa nume noi, proaspete, artisti foarte tineri, inca din perioada in care acestia isi cautau drumul, calea, personalitatea.
Intuitiv, Daniel Stefanica a stiut adesea sa distinga autenticitatea si substanta, acolo unde acestea erau inca invizibile pentru ochii celorlalti amatori de arta. Inzestrat cu spirit iscoditor si cu un intens atasament fata de artisti, Daniel Stefanica este un explorator pe o cale nebatuta, care duce spre polul mereu schimbator - si iluzoriu, pentru multi - al valorii artistice care poate sa transceanda timpul si locul, tocmai pentru ca intruchipeaza cu acuitate un anumit timp si un anumit loc. – Erwin Kessler, curatorul expozitiei.

Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 8 decembrie, incepand cu ora 18.00, la ARCUB – Str. Lipscani 84-90. La vernisaj vor participa colectionarul Daniel Stefanica si o mare parte dintre artistii prezenti in colectia sa. Expozitia poate fi vizitata de luni pana duminica, in intervalul orar 14.00 – 22.00.

drumet_afis

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate