Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Gigi Căciuleanu și joaca de-a emoji la Teatrul Excelsior
(Arte vizuale)
Teatrul Excelsior prezinta cea mai noua premiera - #EMOJIPLAY, un spectacol de teatru ce aduce in prim plan transformarea comunicarii clasice intr-un cumul de semne universal reconscibile. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficiala pe 14 decembrie in Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR.
 
Ce au in comun teatrul coregrafic si limbajul Emoji? Ambele sunt coduri care traduc cuvinte (stari, actiuni, emotii) transpunându-le in imagini sugestive si expresive, recodificând si concentrand emotiile in imagini stilizate. Intr-o lume dominata tot mai mult de emoticoane si instrumente de comunicare tot mai sofisticate, Gigi Caciuleanu a creat un spectacol de teatrul coregrafic in care imbina in mod aparent ludic un limbaj tri-dimensional (cel al dansActorilor) cu vizuala si strania lume bi-dimensionala a acestor metafore numite emoji. 

S-ar putea ca vorba scrisa sa dispara! Si odata cu aceasta si mecanismele gramaticale de combinare lirerara a cuvintelor? Iar cartile (sau mai bine zis ecranele noastre) sa inceapa sa semene din ce in ce mai mult cu peretii piramidelor pline de ideograme parand naive dar cu atit mai codificate si cu multiple semnificatii, cu cat mai sofisticate cu atat mai ascunse. Ajunge-vom oare, mai curand decat o banuim, sa nu comunicam decat prin acest fel de imagini, sa scriem numai prin semne, ca sa uitam pana la urma de existenta literelor si a sintaxei? Viitorul apropiat sa se inchida oare bucla inspre indepartata antichitate ca sa nu mai comunicam decat prin hieroglife, aidoma celor de pe peretii din piramidele foarte anticulului Egipt? Sa nu mai citim ci, mai degraba sa descifram? 

Gigi Caciuleanu

DansActorii spectacolului sunt Ana Visan, Irina Strungareanu, Adrian Nour, Alex Calin in alternanta cu Bianca Bor si Vlad Troncea. Echipa de productie este formata din Lelia Marcu-Vladu (asistenta coregrafie), Les Ateliers Nomad (scenografie video si animatie), Pro - DJ Event (coloana sonora), Corina Boboc (costume), Cristian Petru simon si Andrei stefan Florea (light design), Petru Rosu (consultant).
Spectacolul este o productie a Teatrului EXCELSIOR in parteneriat cu „Gigi Caciuleanu Romania Dance Company”. 

Primele reprezentatii pentru public vor avea loc pe datele 12 si 16 decembrie, iar biletele se pot achizitiona atât online, de pe site-ul bilet.ro, cât si de la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR. Mai multe detalii si noutati despre spectacolele si programele Teatrului EXCELSIOR sunt disponibile pe site-ul teatrul-excelsior.ro

poster_fb


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate