Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Indie Box - o cutie cu proiecte artistice independente
(Arte vizuale)
In perioada 18 februarie - 12 martie, Indie Box va invita la <<Flowprints>>, primul calup de ateliere din seria de cursuri de dans contemporan <<Moving needs, potentials and desires.>> care isi are motivatiile in convingerea ca prin miscare devenim ceea ce avem potentialul sau dorinta sau nevoia de a fi.

Program:
INCEPATORI: Duminica (19 februarie, 26 februarie, 5 martie, 12 martie): 12:30 - 15:00

AVANSATI: Sambata (18 februarie, 25 februarie, 4 martie, 11 martie): 12:30 - 15:00

Pret: 200 lei / modul (4 ateliere x 2h 30')
60 lei / atelier (2h 30') 
Inscrieri: contact@indiebox.ro
Cursurile sunt sutinute de Alexandra Balasoiu si Denis Bolborea.
___________________________________________________

<<Flowprints>> este structurat pe doua niveluri (incepatori si avansati) si se adreseaza tuturor celor interesati de miscare si potentialele sale transformatoare.

4 saptamani consecutive, abordam prin miscare 4 dintre cele mai uzuale procese si activitati: BREATHE • PLAY • SING • SPEAK. Prin exercitii tehnice si improvizatii structurate, cautam un corp relaxat, jucaus, creativ si expresiv.


Breathing Body 

(18 februarie - avansati, 19 februarie - incepatori)


Breathing Body este un atelier care porneste in cautarea unui corp relaxat si lipsit de inhibitii. Mentinand atentia asupra respiratiei, ca proces firesc al corpurilor noastre, reusim sa eliberam tensiuni, experimentam flexia si extensia ca posibilitati ale unei existente relaxate si constiente, invatam sa folosim eficient greutatea corpului, contactul cu podeaua si inertia corpului in miscare. Ne ancoram bine in podea, ne acordam la ritmul grupului si legile fizice ale pamantului, doar pentru a ne putea desprinde cu usurinta in propria explorare.

Playful Body
(25 februarie - avansati, 26 februarie - incepatori)

Playful Body este un atelier in care privim, alergam, sarim, ne rostogolim si indraznim sa visam. Incarcam spatiul cu energia noastra, negociem teritorii si ne lasam cuprinsi de placerea miscarii. Ne provocam corpurile si ne testam limitele, tintind curajosi catre libertate si nu catre virtuozitate. Lasam deoparte preconceptiile si permitem corpului sa ne surpinda. 

Singing Body
(4 martie - avansati, 5 martie - incepatori)

Singing Body este un atelier de explorare a potentialelor ritmice si melodice inregistrate in sistemul nostru personal minte-corp. Muzica interna a fiecaruia dintre noi, muzica din celalalt, muzica incastrata in arhitectura spatiului, in incarcatura sa emotionala sau narativa sunt doar cateva dintre temele propuse.

Vom porni in aceasta cautare de la constientizarea propriei voci, de la relatia ei cu spatiul si corpurile care il populeaza. Conceptul de muzica este folosit doar pentru a traduce un tip de comunicare non-liniara si directa intre constiinta si expresie. Nu trebuie sa fim compozitori sau coregrafi pentru a sesiza muzicalitatea gandurilor, emotiilor si structurilor noastre interne. Totul este privit ca o joaca, un cantec relaxat despre ceea ce suntem si putem fi.

Speaking body
(11 martie - avansati , 18 martie - incepatori)

Ultimul atelier din acest calup isi indreapta atentia catre una dintre cele mai uzuale activitati sociale. Vorbim in fiecare zi - din nevoie, obisnuinta sau pasiune, singuri sau cu celalalt, dar uneori cuvintele parca nu reusesc sa ne exprime. intreg corpul e un semnal. intreg corpul e un receptor.

In cadrul atelierului vom merge dincolo de limbajul non-verbal al trupurilor noastre cotidiene si vom incerca sa articulam prin miscare ceea ce nu-si gaseste altundeva expresia. Ii acordam corpului creditul de a gandi, simti si povesti. Purificam discursul, eliminam falsul, inutilul si irelevantul. Includem tot ceea ce nu se poate traduce in cuvant. Observam cum senzatia structureaza traseul intern intr-o maniera asemanatoare frazarii muzicale sau verbale si abordam dansul ca pe o alternativa pentru existenta noastra cotidiana: o modalitate de comunicare, o expresie a impresiilor interioare neexprimate si poate chiar intraductibile in limbajul verbal. 

Structura cursului:

...de la intentie, la experimentare si descoperire

Vom incepe fiecare atelier cu exercitii simple de constientizare a temelor propuse, vom explora tipare de miscare si scheme de actiune specifice, vom cauta fluiditatea corpului si a mintii prin exercitii mai complexe, vom descoperi posibilitatile, dorintele si nevoile propriului corp prin improvizatie, vom intra in relatie cu spatiul si partenerii de joc, iar la final vom asimila informatiile prin sesiuni de warm-out si feedback.

Informatii utile:

… despre inscriere 

? Pentru inscriere, trimiteti un e-mail la contact@indiebox.ro cu subiectul <flowprints-incepatori>, respectiv <flowprints-avansati> in care sa includeti numele si numarul de telefon.
? Plata se face integral, inainte de inceperea cursului, prin transfer bancar in contul INDIE BOX SRL cu numarul RO30INGB0000999906170347, deschis la sucursala ING Office Tricodava (CUI: 36306729) cu mentiunea ”participare atelier de dans contemporan”. Plata se poate face si numerar, in ziua de curs, incepand cu ora 12:00. Pretul unui abonament este de 200 lei si cuprinde 4 intalniri a cate 2h 30'. Pretul unei sedinte este de 60 lei.
? Atelierele abordeaza o tematica progresiva, dar sunt independente si pot fi experimentate ca atare.
? Daca aveti intrebari puteti suna la 0766276705 (Alexandra).

… despre grupe

? Ne vedem in fiecare duminica cu cei aflati la inceput de drum in relatia cu miscarea si dansul contemporan. Nu este nevoie de nicio experienta sau pregatire anterioara.
? Ne vedem in fiecare sambata cu cei aflati deja intr-un dialog constant cu miscarea, indiferent de experienta pe care o au (dans contemporan, balet, street-dance, yoga, arte martiale, miscare scenica etc). 
? Nu exista o selectie facuta de organizator privind impartirea pe grupe. Fiecare participant poate alege un nivel diferit pentru fiecare dintre cele patru tematici propuse. Structura cursurilor este similara pentru cele doua grupe, cu mentiunea ca la grupa de avansati ritmul va fi mai alert si propunerile mai indraznete. Daca alegeti sa participati la nivele diferite in cadrul celor 4 ateliere, va rugam sa mentionati in e-mailul de inscriere. Optiunea poate fi modificata ulterior.

flowprints


...despre coordonatori

Alexandra Balasoiu | BIO

S-a nascut in mai 1989, la Pitesti. A absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, sectia Coregrafie in 2014 sub indrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic. Lucrarea sa de licenta, <acum>, foloseste textul si miscarea pentru a cauta si expune invizibilul. Piesa a obtinut Premiul pentru cea mai buna Coregrafie in cadrul Galei Absolventilor UNATC si a fost invitata pentru o prezentare deschisa publicului la WASP - Working Art Space and Production.

De-a lungul timpului, Alexandra a avut acess la o bogata varietate de stiluri si abordari care i-au influentat traseul. Fiind ghidata in cadrul Universitatii de Raluca Ianegic si Valentina de Piante, a devenit treptat atasata de practici somatice precum Yoga, Body Mind Centering sau Feldenkrais si si-a dezvoltat propriul stil care implica multe improvizatii, emotii si intrebari.
In 2013 a prezentat <1-1> in eXplore dance festival in cadrul Platformei RO, iar in 2015 a fost selectata de 4Culture pentru un Wild Card in cadrul Life Long Burning, fiind integrata in cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier pe durata unui workshop intensiv sustinut de Deborah Hay si DD Dorvillier. In cadrul atelierului cerceteaza si pune bazele <principiilor de cercetare colectiva> pe care isi propune sa le testeze cu amatori si profesionisti in cadrul unor laboratoare de cercetare colectiva.

Din decembrie 2014 o asista pe Simona Deaconescu in predarea cursurilor de dans contemporan pentru incepatori si avansati. In mai 2015, cele doua coregrafe au sustinut la Budapesta un workshop intensiv de introducere in metodele de lucru ale companiei Tangaj Dance, <The Floating Body>. In paralel, Alexandra colaboreaza cu scoli si gradinite, creand un format alternativ dedicat celor mici.

Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu in spectacolul ”Nu stiu”(prezentat la WASP si CNDB) si cu Alexandra Girbea in instalatia performativa ”Skinned”, creata pentru spatiul alternativ Carol 53.

Din 2013 face parte din colectivul Tangaj Dance((tangajdance.com)), colaborand ca performer in productiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville” si filmul de dans ”Silent Places”. 

Denis Bolborea | BIO

S-a nascut in Martie 1990 la Craiova. Ca adolescent, a studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking, breaking) si a castigat de-a lungul anilor multe premii, atat in Romania cat si in Europa. In 2009 a participat la ”Dansez pentru tine”, facand mai apoi parte din echipa. Aceasta experienta i-a adus un numar mare de colaborari in televiziune (X-factor, Eurovision) si l-a determinat sa-si imbunatateasca tehnica de dans.

In 2013 a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, specializandu-se in Arta Coregrafica. La gala de absolvire a obtinut Premiul pentru cel mai bun interpret in lucrarea ”Ce a mai ramas”, productie care a castigat ALT – Concurs National de Coregrafie 2013. In cadrul aceluiasi concurs a prezentat propria sa productie, Sound Alchemy, in care exploreaza relatia dintre muzica, dans si emotie.

Ca performer, combina dansul contemporan cu experienta de dansator urban. Este interesat de relatia dintre voce si corp pentru ca se dezvolta, in paralel, ca beatboxer/solist vocal. A dezvoltat o abilitate unica de a canta si compune live, abilitate care l-a adus printre finalistii de la emisiunea Romanii au talent. Dezvolta proiectul independent DENIS si face parte din grupul vocal a capella Blue Noise.

In colaborare cu inginerul de sunet Mara Maracinescu, lanseaza in 2016 proiectul <ear to Bucharest> finantat de ARCUB, in cadrul candidaturii Bucuresti 2021_Orasul In-Vizibil. Prin interventii in spatiul public, performance-uri si instalatii ce se folosesc de sunete inregistrate si emise live din cartiere, cei doi isi propun sa reconecteze bucurestenii cu orasul, folosindu-se de mediul sonor.

Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance (tangajdance.com), unde integreaza cele doua abilitati, colaborand ca performer in productiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville” si ca sound designer in “0002 | Birdville” si ”0003 | Aftertaste”.

IndieBox este o 'cutie' cu proiecte independente care activeaza in domeniul dansului si performance-ului contemporan si care isi propune un dialog cu educatia, urbanismul si stiintele cognitive.
www.indiebox.ro

cover-flowprints


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate