Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Programul Expozițional ArCub 2017 se deschide cu un solo show Dumitru Gorzo
(Arte vizuale)
Expozitia CONTAGIUNE va avea vernisajul in data de 14 februarie, la ArCub.
Primaria Municipiului Bucuresti, prin ArCub, deschide Programul Expozitional 2017 printr-o expozitie solo a reputatului artist Dumitru Gorzo.
Expozitia CONTAGIUNE, curatoriata de Silviu Padurariu, va fi vernisata in data de 14 februarie, ora 19.00, la ARCUB, in str. Lipscani 84-90.

Solo show-ul lui Dumitru Gorzo surprinde o afirmatie, o declaratie vizuala a ideii ca nimic si nimeni nu exista autonom si idependent fata de context. Fiecare insula social-culturala este conectata - contaminata cu ideile, senzatiile si experientele din proximitate. in aceasta cheie, auto-constientizarea devine un act de conciliere intre „parti”, care isi pierd singularitatea data de o ipotetica autonomie fata de „intreg”. Solo show-ul CONTAGIUNE, desi gandit unitar, nu se vrea o expozitie monolitica, ci o afirmatie aparent eclectica temporal si material, apeland la medii diferite si la fragmente din momente diferite de timp in care sunt marcate urmele unui proces continuu de cunoastere cu ajutorul „imaginii”.

Dumitru Gorzo, unul dintre cei mai importanti artisti vizuali contemporani de origine romana, activeaza si lucreaza in New York si in Bucuresti. Nascut in 1975, in Ieud, Maramures, termina studiile Universitatii de Arte Bucuresti in 1998 iar in 1999 incheie studiile aprofundate. Alaturi de Nicolae Comanescu, Alina Pentac si Angela Bontas infiinteaza si activeaza in grupul numit Rostopasca, intre 1997 si 2001. Incepand cu anii 2007 - 2008, Gorzo se muta in New York unde activeaza pana in prezent, reprezentat de SLAG Conremporary New York, Brooklyn, in ultima perioada a expus la New York, Dublin, San Francisco, Colorado, Huston, Köln, Bassel, Viena, Istanbul, Timisoara, Miercurea Ciuc si Bucuresti.

gorzo_contagiune_web


ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti continua si anul acesta sa aduca in atentia publicului bucurestean opere valoroase de arta, prin Programul Expozitional ARCUB 2017. Anul trecut, ARCUB s-a pozitionat rapid ca unul dintre cele mai importante spatii expozitionale de arta contemporana si recenta din Capitala dar si din tara, prin cele opt expozitii majore organizate (Tzara. Dada. Etc., Istorii MonuMentale, 30, New Artists, Constantin Brancusi: omul si lucrurile, Memory Leaks, Fostul Viitor, Drumet in calea artei: Daniel stefanica, colectionar). Anvergura, atat ca relevanta si dimensiune, cat si diversitatea expozitiilor organizate in 2016 au atras un numar impresionant de vizitatori - pana la cateva mii de persoane la fiecare expozitie.

Programul complet al conferintelor si informatii despre vernisajul expozitiilor vor fi anuntate pe site-ul www.arcub.ro..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate